Go to Top

1 KONU 1 YAZAR

Fransa’nın Bağları Büklüm Büklüm Yolları

Fransa denilince aklınıza ne geliyor, bilmiyorum ama aklım yeme – içmeye, eğlenceye daha çok çalıştığı için gözümün önünde şahane soslar, iyi kızartılmış tavuklar, peynirler ve tabii ki şaraplar uçuşuyor. Burgonya’da Rue De Grand Cru’yu yürüyerek geçirdiğim 6 günden sonra buna bir de olağanüstü ‘doğal peyzajı’ ekledim. Turistler bu yolu otomobille ya da bisiklet ile gidiyor. Ama ben yürüdüm! Mustafa Oğuz ve Jeffi Medina da bu yürüyüşte bana eşlik etti.

Devamını Oku

1 Konu 1 Yazar: Ercüment Büyükşener, Dijital Gastronomi Mümkün Mü?

Eskiler hep der ya “Eski köye yeni adet getirme” diye, işte şu an tam da yeni adetleri, yeni düzeni ve yeni kavramları konuşma zamanı. Üstelik bu yeni adetler küresel bir köy olan dünyayı değiştirmeye devam ederken…

Dijital araç ve gereçlerin hayatımıza girmesiyle önce iletişim alışkanlıklarımız değişmeye başladı. İletişim alışkanlıkları ve beklentiler değiştikçe de; aslında her şey değişmeye devam ediyor… Biliyoruz ki devletler, toplumlar ve insanlar iletişim kurarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

Devamını Oku

1 Konu 1 Yazar: Tuba Şatana, Aşçı Adayları Hazır Mısınız?

İnsanların doymak ihtiyacının uzantısı demek yanlış olmayacaktır aşçılık mesleğine. Ev dışında yemek yiyen insanları doyurmak için yemek pişirmek ve bunun karşılığında da para kazanmak ile başlayan bu naif meslek, şu an dünyanın en prestijli, en havalı mesleği belki de.

Değişik malzemeleri, değişik pişirme tekniklerini kullanarak yenilecek sanat yapmak da aşçılık, buna günümüzdeki fine dining’i örnek olarak verebilirim, esnaf lokantasında her gün sıcacık ev yemeği yapmak da. Ve bence ikisi

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”