Go to Top

10.Grand Cru,Claret, Grand Vin,Beaujolais nouveau,methode cap classique,mis en bouteille au chateau,estate bottled gibi terimler ne anlama gelmektedir?

Grand Cru:Fransa’da farklı bölgelerde uygulanan bir şarap terimidir. Bir anlamda şarabın kalitesini yansıtan sınıflandırmanın üst düzeyindeki örnekleri için kullanılır.

Claret:İngilizce’de herhangi bir Bordeaux kırmızı şarabını ifade eden terim olarak kullanılır

Grand Vin:Şarabın veya Chateau’nun büyüklüğü veya sıradanlığından bağımsız olarak, Chateau tarafından üretilen şaraplar için genelde “Grand Vin” terimi kullanılır. Fransa’da resmi olarak kullanılmaz. Özellikle Bordeaux bölgesinde chateaux üreticileri, ikinci kalite ürünlerini ayırmak için asıl kaliteli şarapları için “Grand vin” ifadesini kullanır. Bunun yanı sıra, bu ifade Alsace bölgesinde 11 dereceden daha yüksek alkole sahip şaraplar için kullanılır.

Beujolais Nouveau Fransa’da o yılın hasatından elde edilen ve sunulan genç şaraplardır. Her yıl Kasım ayının üçüncü perşembesi, Beaujolais’nin yeni mahsulü-Beaujolais Nouveu- tüm dünyaya büyük bir coşku ile dağıtılır. Bu genç şarap, kolay içimli, neredeyse tanen içermeyen fakat oldukça meyveli bir şaraptır. Dünyanın dört bir yanında Beajolais Nouveau festivalleri ve Fransız restoranlarında özel geceler düzenlenmektedir .

Methode Cap Classique: Güney Afrika’da geleneksel yöntemle üretilen köpüren şaraplara denir.

Mis en bouteille au chateau/estate bottled: Üretildiği tesiste şişelenmiştir anlamına gelmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”