Go to Top

10.Türkiye Sommelier Yarışması Başvuruları Başladı!

Chaine des Rotisseurs ve Türkiye Sommelier Derneği birlikte organize ediyor. Bu sene onuncusu gerçekleşecek Sommelier’lik mesleğinin gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 10. Türkiye Sommelier Yarışması, 26 Haziran’da International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşecek.

10.Türkiye Sommelier Yarışması için başvurular başladı. 12 Haziran ‘a kadar www.iwsa.com.tr web sitesinden başvuru kabul edilecek yarışma, 26  Haziran tarihinde IWSA çatısı altında gerçekleşecek. Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’lik mesleğinin önemini vcek olan yarışma; sommelier’lerin hem teorik bilgisini hem de servis yeteneklerini sınanıyor.

International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başlıyor. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergiliyorlar.

Yarışmanın kazananı Eylül ayında Mexico City’de gerçekleşecek Chaine des Rotisseurs’un düzenlediği “The Jeunes Sommeliers Competition” da ülkemizi temsil edecek.

 

 *1 Eylül 1988 tarihinden sonra doğmuş olanlar yarışmaya www.iwsa.com.tr adresinden başvuru yapabilir

10_ Sommelier Yarışması Başvuru Formu

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”