Go to Top

101. En bilindik şampanya kokteylleri nelerdir?

En bilindik şampanya kokteylleri Mimosa, Bellini ve Kir Royale kokteylleridir.
Mimosa kokteyli, şampanyanın ferah içimi ile portakal likörünün eşsiz lezzetini buluşturur.

MİMOSA KOKTEYLİ

Malzemeler
• Şampanya
• 25 ml portakal suyu
• Portakal likörü
• 1 dilim portakal

Hazırlanışı:

  • Şampanya kadehini buzlukta soğumaya bırakın.
  • Sonradan kullanılmak üzere bir dilim portakal kesin.
  • Soğuk şampanya kadehine portakal suyu koyun.
  • Üzerine şampanya likörü ekleyin.
  • Bardağı yarısına kadar şampanya ile doldurun.
  • Hafifçe karıştırın ve şampanya eklemeye devam edin.

Bellini kokteyli, ferah içimi, şampanya veya köpüklü şarapla zenginleştirilen tadı ile günün her saatinde içilebilir. Yapılışı oldukça basit olan Bellini mutlaka şampanya kadehinde servis edilmelidir.

BELLINI KOKTEYLİ

Malzemeler:
• Şampanya veya tercihe göre köpüklü şarap
• Şeftali (her kokteyl için 1 adet)

Hazırlanışı:
• Şeftalileri soyun ve çekirdeklerini çıkartın.
• Soyduğunuz şeftalileri küp şeklinde doğrayın.
• Parçaları blenderda püre haline gelinceye dek karıştırın.
• Her kadehe 4 çay kaşığı şeftali püresinden koyun.
• Karışımın üzerine şampanya ekleyin.
• Şampanya köpürürse köpüklerin inmesini bekleyin.
• Bardağın yarısı dolduğunda kaşık ile karıştırın.
• Kadehin kalanını şampanya ile tamamlayın.

Kir Royale kokteyli, içimi rahat, yapılışı oldukça basit olan ve en çok tercih edilen kokteyller arasında yer alır.

KIR ROYALE KOKTEYLİ

Malzemeler

• Şampanya
• 1 Çay Kaşığı Creme De Cassis (Likör)
• Kiraz

Hazırlanışı:
• Şampanya kadehine iki santim dudak payı kalacak biçimde şampanya koyun.
• Bir çay kaşığı Creme de Cassis ekleyin ve karıştırın
• Kokteyli; flüt şampanya kadehinde servis edin.
• Kadehin içerisine garnitür olarak, kiraz atıp süsleyebilirseniz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”