Go to Top

11. Damıtmanın aromalar üzerindeki etkileri nelerdir?

Damıtmanın içkinin aromaları üzerindeki etkilerini göz önüne aldığımızda yapabileceğimiz birkaç genelleme vardır. Genelde klasik imbikle damıtılan, daha düşük alkollü içkiler daha aromalı bir karaktere sahipken, kontinü imbikle damıtılan yüksek alkollü içkiler daha hafif bir karaktere sahiptir. Ancak, istisnalar da görülebilir. İçkinin aromasını etkileyen unsurun imbik türünden ziyade damıtma gücü olduğunu unutmamak gerekir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”