Go to Top

16. Yüksek alkollü içkilere su eklenir mi?

Neredeyse tüm içkilerin şişelenip piyasaya sunulmadan önce alkol seviyeleri azaltılır. Alkol oranının bir içki veya likör etiketinde genelde %20 ile %68 arası olduğunu görürsünüz, ancak imbikten çıkan içkiler %55-96 arası alkol içerebilir. Alkol oranını düşürmek için mineralden arındırılmış (nötr olan) su yavaş yavaş içkiye eklenir ve içkinin alkol oranı şişelemeden önce yaklaşık %40 seviyelerine indirilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”