Go to Top

17.Yüksek alkollü içkilere tatlandırıcı eklenir mi?

Likör ve votka gibi bazı içkiler şişelemeden önce tatlandırılır. Tatlandırıcılar farklı teknikler kullanılarak eklenebilir:

  • Esanslar; içkiye yapay tatlandırıcılar eklenir.
  • Maserasyon; tatlandırıcı bileşenler içkide bekletilir.
  • Yeniden damıtma; içki aroma bileşenleri de katılarak yeniden damıtılır.

Maserasyon ve yeniden damıtma yöntemleri genelde daha pahalı ürünler için kullanılır, çünkü bu şekilde aromalar içkiye daha iyi nüfuz eder ve daha kalıcı olur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”