Go to Top

18. Yüksek alkollü içkiler renklendirilir mi?

İçkinin renginin büyük kısmı, damıtma sonrasındaki olgunlaşma sürecinden gelir, ancak karamel eklenerek üzerinde oynanabilir ve koyulaştırılabilir. Bu genelde markalı kupajlarda tutarlı bir renk elde etmek için kullanılır. Meşede olgunlaştırılmadığı halde, karamel kullanılarak renklendirilen birkaç içki stili de mevcuttur. Likör üreticileri, çeşitli stillerde likör üretimi için çok sayıda doğal ve yapay renklendirici kullanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”