Go to Top

22. Yüksek alkollü içkiler burunda nasıl değerlendirilir?

Görünüşünü kontrol ettikten sonra, içkinizi hafifçe koklayın. Kokudaki aromalar yeterince belirgin olacağı için, yüksek alkollü içkileri kadehte çevirmenize gerek yoktur. Hatta içkiyi çalkalamak daha fazla alkolün buharlaşmasına neden olarak burnunuzu etkileyebilir ve düzgün koku almanızı güçleştirebilir. Yüksek alkollü içkileri değerlendirirken, en iyi yöntem içkiyi aynı miktarda suyla karıştırarak tatmaktır. Eklenen su aromaların ortaya çıkmasına yardımcı olur. Su oda sıcaklığında olmalıdır, en uygunu şişe suyu kullanılmasıdır. Ne kadar su ekleyeceğiniz sizin tercihinize bağlıdır.Ancak bizim önerimiz içkinin yarısı kadar su eklemeniz yönündedir. Önemli olan eklediğiniz miktarın tutarlı olması ve farklı içkiler arasında adil karşılaştırmalar yapabilmenize olanak vermesidir. Aromaları anlamaya çalışın. Yoğunluklarına göre burunda hafif, orta veya belirgin olup olmadıklarını belirleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”