Go to Top

27. Vidalı kapaklar şarabı olumsuz etkiliyor mu?

Vidalı/ çevir-aç kapakların şarabın tadı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Bu kapaklar en geç 3-5 sene içerisinde tüketilmesi gereken şarapların mantar problemi riskine maruz kalmamaları ve meyvemsiliklerini korumaları için en uygun çözümdür. Günümüzde, bir Yeni Dünya ülkesi olan Yeni Zelanda’da üretilen tüm şarapların %70’inde çevir-aç kapak kullanılmaktadır. Bir başka Yeni Dünya ülkesi Avustralya’da da bu akım giderek yaygınlaşmaktadır. Eski Dünya’da da örneğin Fransa’nın güneyinde, bu tarz kapaklara daha sık rastlanmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir