Go to Top

3.Yüksek alkollü içki üretiminde hangi hammaddeler kullanılır?

Tüm yüksek alkollü içkilerin temelinde doğal hammaddeler vardır. Yüksek alkollü içkiler, şeker içeren her tür hammaddeden üretilebilir. Bu şekerlere daha sonra maya eklenerek fermantasyon yoluyla alkol elde edilir. İlk damıtılmış içkiler üretim bölgesinde yüksek miktarda bulunan hammaddelerden üretilmiştir. Başlıca içki kategorilerinin üretiminde sıkça kullanılan hammaddelerden bazıları şunlardır:

  • Tahıllar, arpa, mısır, buğday ve çavdar, vb.
  • Meyveler, üzüm, vb.
  • Şeker kamışı ürünleri, şeker kamışı suyu ve melas, vb.
  • Bitkiler, patates ve agav, vb.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir