Go to Top

3.Yüksek alkollü içki üretiminde hangi hammaddeler kullanılır?

Tüm yüksek alkollü içkilerin temelinde doğal hammaddeler vardır. Yüksek alkollü içkiler, şeker içeren her tür hammaddeden üretilebilir. Bu şekerlere daha sonra maya eklenerek fermantasyon yoluyla alkol elde edilir. İlk damıtılmış içkiler üretim bölgesinde yüksek miktarda bulunan hammaddelerden üretilmiştir. Başlıca içki kategorilerinin üretiminde sıkça kullanılan hammaddelerden bazıları şunlardır:

  • Tahıllar, arpa, mısır, buğday ve çavdar, vb.
  • Meyveler, üzüm, vb.
  • Şeker kamışı ürünleri, şeker kamışı suyu ve melas, vb.
  • Bitkiler, patates ve agav, vb.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”