Go to Top

32.Hangi şarap hangi sıcaklıkta servis edilir?

Şarap uygun sıcaklıkta tüketildiğinde aromaları daha doğru algılanır. Şarap olması gerektiğinden daha fazla soğutulursa aroma yoğunluğu azalır; daha fazla ısınırsa alkol aromaların önüne geçer. Aşağıdaki tabloda hangi tip şarap hangi sıcaklıkta servis edilir bulabilirsiniz:

SARAP STİLİ SERVİS SICAKLIĞI
Orta veya tam gövdeli beyaz şarap Hafif soğutulmuş (10-13 derece)
Hafif/orta gövdeli beyaz şarap Soğutulmuş (7-10 derece)
Tatlı şaraplar İyi soğutulmuş( 6-8 derece)
Köpüren Şaraplar İyi Soğutulmuş(6-10 derece)
Hafif Gövdeli kırmızı şaraplar Hafif Soğutulmuş(13 derece)
Orta veya tam gövdeli kırmızı şarap Oda sıcaklığında (15-18 derece)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”