Go to Top

4.Damıtma nedir?

Damıtma işlemi yüzyıllar önce ilk kez ilaç üretiminde kullanılmıştır. İnsanlar damıtılmış ürünlerin etkilerinin farkına varınca, güçlü alkollü içkiler üretmek için damıtma işleminin uygulanması yaygınlaşmıştır. Damıtma yoluyla içki üretiminde başlangıç noktası fermantasyon süreci sonucu açığa çıkan alkollü sıvıdır. Damıtmanın amacı, çoğunluğu sudan oluşan alkollü sıvıdaki alkolü ayrıştırmaktır. Bu işlem, alkolün kaynama derecesi (78,3°C), suyun kaynama derecesinden (100°C) düşük olduğundan, alkollü sıvının kaynatılıp buhara dönüştürülmesiyle gerçekleşir. Alkollü buhar yeniden yoğunlaştırıldığında, elde edilen sıvının alkol seviyesi daha yüksek olur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir