Go to Top

44.Tekila nasıl yapılır?

Mavi agav toplandıktan sonra dış yaprakları kesilir, sert ve karbonhidratlı çekirdek kısmı bırakılır. Agav bir bitki olduğu için, fermantasyondan önce pişirilerek nişastanın şekere dönüşmesi sağlanır. Piştikten sonra, açığa çıkan şekerli sıvı tekila üretmek üzere fermente edilir ve iki kez damıtılır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”