Go to Top

64. Viski etiketleme terimleri nelerdir?

Yaş Belirtilmişse: Eğer blended bir viskiyse, üzerindeki yıl en genç harmanlanan viskinin yaşını ifade etmektedir. Fakat üzerinde bir rekolte var ise, harmanlanan tüm viskiler o sene üretimidir.

Üretim Yeri: Etikette viskinin üretim bölgesi yazıyorsa, single malt veya belnded olması farketmez, hepsi o bölgenin üretimi olması gereklidir.

Scoth viskide 5 adet kategori mevcuttur:

  • Single Malt Scoth Viski: Üretim %100 arpa maltından olmalı ve klasik üretim(pot still) stili kullanılmalıdır.
  • Single Grain Scoth Viski: Üretim arpa maltıyla birlikte, malt olup veya olmayan diğer tahıllardan üretilmeli (bütün hammadde girdileri tek distilasyonda olmalı daha sonradan harmanlanmamalıdır)
  • Blended Malt Scoth Viski: En az iki veya daha fazla arpa maltından ve farklı damıtım evlerinde üretilen viskilerin harmanlanması sonucu elde edilir.
  • Blended Grain Scoth Viski: En az iki veya daha fazla, farklı damıtım evlerinde üretilen Single Grain Scoth viskilerin harmanlanması sonucu oluşur.
  • Blended Scoth Viski: En az iki veya daha fazla single grain ile; 2 veya daha fazla single malt viskinin harmanlanması sonucunda olşur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir