Go to Top

64. Viski etiketleme terimleri nelerdir?

Yaş Belirtilmişse: Eğer blended bir viskiyse, üzerindeki yıl en genç harmanlanan viskinin yaşını ifade etmektedir. Fakat üzerinde bir rekolte var ise, harmanlanan tüm viskiler o sene üretimidir.

Üretim Yeri: Etikette viskinin üretim bölgesi yazıyorsa, single malt veya belnded olması farketmez, hepsi o bölgenin üretimi olması gereklidir.

Scoth viskide 5 adet kategori mevcuttur:

  • Single Malt Scoth Viski: Üretim %100 arpa maltından olmalı ve klasik üretim(pot still) stili kullanılmalıdır.
  • Single Grain Scoth Viski: Üretim arpa maltıyla birlikte, malt olup veya olmayan diğer tahıllardan üretilmeli (bütün hammadde girdileri tek distilasyonda olmalı daha sonradan harmanlanmamalıdır)
  • Blended Malt Scoth Viski: En az iki veya daha fazla arpa maltından ve farklı damıtım evlerinde üretilen viskilerin harmanlanması sonucu elde edilir.
  • Blended Grain Scoth Viski: En az iki veya daha fazla, farklı damıtım evlerinde üretilen Single Grain Scoth viskilerin harmanlanması sonucu oluşur.
  • Blended Scoth Viski: En az iki veya daha fazla single grain ile; 2 veya daha fazla single malt viskinin harmanlanması sonucunda olşur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”