Go to Top

66. Gewürztraminer nedir?

  • Ana bölgesi Fransa Alsace’dır.
  • Serin ve ılıman iklimlerbu türün yetişmesi için en uygun olan iklimlerdir.
  • Gewürztraminer yapı olarak, yoğun kokulu, sek, hafif tatlı veya orta stilde şaraplar üretilir. Tipik aromaları; çiçeksi kokular, tropik ve çekirdekli meyve (Liçi meyvesi en baskın aromalardan bir tanesidir) ve misk kokulu tatlı baharatlardır.
  • Genelde gençken tüketilirler; fakat bazı örnekleri yıllandırıldıkça bal ve fındık aromaları geliştirilebilir.
  • Fransa dışında, bu üzüm türünden yapılan şarapları, Almanya, Avusturya, USA (Washington, Orengon ve California)’de görmek mümkün. Bunun dışından Yeni Zellanda’da giderek popülerliğinin artmaya başladığını söyleyebiliriz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”