Go to Top

67. Grüner Veltliner nedir?

  • Avusturya’nın özellikle dış pazarda büyük ölçüde tanınmasını sağlayan üzüm türü olduğunu söyleyebiliriz.
  • Hızlı olgunlaşma sürecinden geçirilip, yüksek hacimde üretilen şaraplarda taze aromalar mevcuttur,fakat damakta kalıcılığı fazla değildir.
  • Yüksek hacim grubu dışında üretilen örneklerde, tam gövdeli, yeşil biber, narenciye ve çekirdekli meyve aromaları ve üzümün bünyesinde olan, yüksek asidite yine şaraba yansımaktadır.
  • Bazı örnekleri yıllandırılmaya uygundur. Yıllandırıldıkça bal ve fındıksı aromalar geliştirir.Yıllandırma işlemi çelik tanklarda olableceği gibi, eski meşe fıçılarında da gerçekleştirilebilir.
  • Avusturyas dışında, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyetin’de de Grüner Veltliner’den şarap üretimi yapılmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir