Go to Top

8. Türk Sommelier Yarışması

 
8. Türkiye Sommelier Yarışmasına Başvurular Başladı
Sommelier’lik mesleğinin  gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 8. Türkiye Sommelier Yarışması, 16 Mayıs’da International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşecek.
8. Türkiye Sommelier Yarışması için başvurular başladı. 2 Mayıs’a kadar www.iwsa.com.tr web sitesinden başvuru kabul edilecek yarışma, 16 Mayıs tarihinde IWSA çatısı altında gerçekleşecek. Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’lik mesleğinin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için düzenlenen yarışmayı Chaine des Rotisseurs ve Türkiye Sommelier Derneği birlikte organize ediyor. Bu sene sekizincisi gerçekleşecek olan yarışma; sommelier’lerin hem teorik bilgisini hem de servis yeteneklerini sınanıyor.
International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başlıyor. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergiliyorlar.
Yarışmanın 30 yaş altı kazananı Agustos ayında Liechtenstein’da gerçekleşecek Chaine des Rotisseurs’un düzenlediği “The Jeunes Sommeliers Competition” da ülkemizi temsil edecek. 8. Türkiye Sommelier Yarışması’nın 30 yaş üstü kazanını ise The Association de la Sommellerie Internationale’nin düzenlediği Avusturya’da gerçekleşcek “14th A.S.I. Contest of the Best Sommelier of Europe” yarışmasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.
İlk üçe giren sommelier’leri yarışmanın destekçisi IWSA, ADCO, Paşabahçe, St. Pellegrino firmaları tarafından verilecek çeşitli hediyeler bekliyor.  Ayrıca yarışmanın birincisi St. Pelegrino tarafından Toskana’da bir gastronomi turu kazanacak.
 
 8.Türkiye Sommelier Yarışmasında görev alacak jüri üyeleri;
Mohamed Hammam – Chaine Des Rotisseurs Türkiye Başkanı
Isa Bal- Master Sommelier Fat Duck restoranın Group Head Sommelier’si ve 2008 Avrupa Sommelier Yarışması birincisi
Ogul Turkkan-  Türkiye Sommelier Derneği Başkan Yardımcısı
Niso Adato-  Chaine des Rotisseurs Yönetim Kurulu Üyesi
Rudolf van Nunen – Executive Chef
Stephan Vattepain- D.ream Group Head Sommelier
Randy Mays-  Türkiye Sommelier Derneği Başkanı
Ayca Budak- IWSA yöneticisi
Raoul Duclos- Swiss Hotel F&B Direktörü

 Başvurmak için tıklayınız.