Go to Top

84.Rakı üretimi nasıl gerçekleşir?

Rakı, Türk Gıda Kodeski, yüksek alkollü içkiler tebliğine uygun olarak üretilmektedir.

Üretimde kullanılan hammadeler:

  • Yaş üzüm,
  • Kuru üzüm
  • Tarımsal kökenli etil alkol
  • Anason tohumu
  1. Öncelikle yaş veya kuru üzümler işlenerek suma olarak adlandırılan üzüm alkolü elde edilir.(baz alkolümüz-1. Damıtma işlemi)
  2. Sonrasında rakı, çeşidine göre suma veya belirli oranda suma ile tarımsal kökenli etil alkol, anason tohumu ile bakır imbiklerde 2. Defa damıtma işleminden geçer. Fakat bundan elde edilen rakıdaki alkol derecesi yine içilemeyecek kadar yüksektir.
  3. Son olarak yumuşatılmış su ile alkolü seyreltilir ve şeker ilave edilerek önce meşe fıçılarda, sonra da paslanmaz çelik tanklarda en 30 gün boyunca dinlendirilmeye bırakılır.
  4. Dinlenme işlemi biten rakılar kimyasal, fiziklsel ve duyusal analizlerden geçerek son kontrollleri yapıldıktan sonra şişeleme işlemi yapılır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”