Go to Top

85. Rakı nasıl içilir?

Rakı kadehine:

  • Önce rakı. Karata servis edilebileceği gibi, kendi şişesinde de servis edilebilir.
  • Sonrasında su yavaşça eklenir.Rakıya eklenecek su kireçsiz ve yumuşak olmalı, musluk suyu eklemekten kaçınmalıyız. Hatta mümkünse, doğal kaynak suyu olmalı.
  • İstenirse buz ilave edilir. (Rakının kristalize olmaması için sudan önce buz eklenmemelidir)

İedal Servis ve İçim sıcaklığı:

Kadeh, rakı ve suyun 8-10 ˚C’de olması gereklidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”