Go to Top

86.Klasik rakı mezeleri nelerdir?

Alkolün vücutta tahribatının önlemek için:

  • Boş mideye içilmemeli
  • Suyla birlikte tüketilmelidir.
  • Suyla birlikte ayrıca yanındauygun meze veya yemekler de yer almalıdır.

Rakı Sofrasında, demirbaş olarak beyaz peynir ve kavunu rakının değişmez iki eşkliçisi olarak belirtebiliriz.

Ayrıca Ahmet Rasim’in  1927 yılında Resimli Ay Dergisi’nde yayımlanan Rakı Neyle İçilir başlıklı makalesinde mezeleri sıralarken geniş bir yelpaze çizer:

“Her türlü salata, sardalye, çiroz, ançüez, turp, midye, karides, cacık,zeytinyağlı mezeler, pastırma gibi başlangıç ve ara sıcaklar…

Ana yemek olarak çeşitler, patates ezmesi, köfte, şiş kebap, pirzola, ızgara veya buğulama balık yemekleri de yine rakıyla birlikte tüketilebilir.”

Yağlı börekler, yemekler ve ev tipi yemeklerle çorbalarla, ayrıca gaz yapan yiyeceklerle rakı tüketilmemelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”