Go to Top

86.Klasik rakı mezeleri nelerdir?

Alkolün vücutta tahribatının önlemek için:

  • Boş mideye içilmemeli
  • Suyla birlikte tüketilmelidir.
  • Suyla birlikte ayrıca yanındauygun meze veya yemekler de yer almalıdır.

Rakı Sofrasında, demirbaş olarak beyaz peynir ve kavunu rakının değişmez iki eşkliçisi olarak belirtebiliriz.

Ayrıca Ahmet Rasim’in  1927 yılında Resimli Ay Dergisi’nde yayımlanan Rakı Neyle İçilir başlıklı makalesinde mezeleri sıralarken geniş bir yelpaze çizer:

“Her türlü salata, sardalye, çiroz, ançüez, turp, midye, karides, cacık,zeytinyağlı mezeler, pastırma gibi başlangıç ve ara sıcaklar…

Ana yemek olarak çeşitler, patates ezmesi, köfte, şiş kebap, pirzola, ızgara veya buğulama balık yemekleri de yine rakıyla birlikte tüketilebilir.”

Yağlı börekler, yemekler ve ev tipi yemeklerle çorbalarla, ayrıca gaz yapan yiyeceklerle rakı tüketilmemelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir