Go to Top

88.Rakı neden beyazlar?

Rakıyı beyazlatan etken madde anasondur. Anason yağı su değil, alkolün içinde çözünebilen bir etken maddedir. Rakıya su eklendiği zaman, anason yağını bırakmaya ve suda çözünmeye başlar. Bu da anason yağının ışığı kırarak beyaz görünmesine neden olur. Ayrıca rakının alkol oranının minimum %40’da olmasının nedeni de yine aynıdır. Çünkü rakıda alkol oranı %38’in altına düştüğü zaman beyazlaşmaya başlar. Alkol oranı ne kadar yüksek olursa da o kadar şeffaf olur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”