Go to Top

89.Rakı ile kokteyl yapılır mı?

Kokteyl yapımında rakı genelde damlalar halinde kullanılır, bazen ana içki olarak da kullanılabilir.Hilton’un Karagöz Bar’ında hazırlanan Karagöz kokteyli buna güzel bir örnektir.Karagöz kokteylinin yapınmı şu şekildedir:

  • 4,5cl votka
  • 3 cl ahududu likörü
  • Bir bar kaşığı taze limon suyu
  • ½ bar kaşığı şeker şrubu
  • 1-2 damla rakı

4-5 adet buzla birlikte shaker’da karışıtırılıp kokteyl bardağında servis edilir.

Ayrıca ana içkinin rakı olduğu bir kokteyl tarifinde de yer verirsek:

Melon Punch:

  • 1 adet küçük boy Kırkağaç kavunu
  • 5 cl rakı
  • 2 cl acıbadem likörü
  • Bir bar kaşığı şeker şurubu
  • Biraz buz

Kavun içi oyularak etli kısmı alınır ve dip kısmı da azıcık kesilerek tabağa oturtulur. Blender’a kavunun etli kısmı, buz da dahil diğer mazlemeler eklenerek, blender’da çevrilir. Oluşan karışım içi düzgünce oyulmuş kavuna elklenerek pipetle servise sunulur. (Rakı ansiklopedisi)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”