Go to Top

90. Şarapları tadarken aromaları nasıl keşfederiz?

Özellikle şarap tadımına yeni başlayanlar, koku alma veya aldıkları kokuyu yorumlama konusunda desteğe ihtiyaç duyabilirler. Aroma çarkını kullanmak, tadım esnasında algılanan tatları çok daha kolay bir şekilde açıklamaya ve tadım yapanların burun egzersizi yapmasına yardımcı olur. Bununla beraber, bu sayede şarapları tanımak ve belirli ayrıntıları hatırlamak mümkün olur. Aroma çarkı, California Davis Üniversitesi’nden emekli, duyusal kimyager profesörü “Ann C. Noble” tarafından geliştirilmiştir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”