Go to Top

92. Brandy de Jerez nedir?

Brandy de Jerez belirli kurallar çerçevesinde üretime tabi tutulan İspanya’nın tek brendi örneğidir ve İspanyolların koymuş oldukları kurallara göre üretilirler.

Üretiminde baz alkol olarak şarap kullanılır.Belirli bir üzüm türü zorunluluğu yoktur, fakat  genelde %95’i Airen üzümünden üretilir.Üreitlen baz şarap, düşük asiditeye sahip, fakat konyak ve armanyak yapımında kullanılan baz şaraptakine göre daha yüksek bir alkol oranına sahiptir.

Distilasyon sonucu  3 tip brendi oluşur:

  1. Holandes: %70 abv veya daha az bir alkol oranına sahip olur.
  2. Aguardientes: %70 ile %86’lık bir alkol oranına sahip olur.
  3. Destilados: %86 veya daha fazla bir alkol oranına sahiptir.

Distile edilmiş olan Brandy de Jerez’in genelde %50’lik br kısmı,  %86 veya daha az alkol oranına sahip olmalıdır.

Distile işleminden sonra gelen olgunlaştırma işleminde:

  • Olgunlaştırma işlemi mutlaka Jerez’de olmalıdır.(Üretimin orada olması zorunlu değildir)
  • Solera sistemi kullanılarak 1000litre veya daha küçük hacimli, öncesinde Sherry üretiminde kullanılan fıçılar tercih edilmelidir.

Kullanılan etiketleme terimleri:

  • Solera: en az 6 aylık yıllandırma.
  • Solera Reserva: En az 1 senelik yıllandırma

Solera Gran Reserva: En az 3 senelik yıllandırma

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”