Go to Top

92. Brandy de Jerez nedir?

Brandy de Jerez belirli kurallar çerçevesinde üretime tabi tutulan İspanya’nın tek brendi örneğidir.

Üretiminde baz alkol olarak şarap kullanılır. Belirli bir üzüm türü zorunluluğu yoktur, fakat genelde %95’i Airen üzümünden üretilir. Üretilen baz şarap, düşük asiditeye sahip, fakat konyak ve armanyak yapımında kullanılan baz şaraptakine göre daha yüksek bir alkol oranına sahiptir.

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”