Go to Top

94. Rakı ile Uzo arasındaki temel farklılıklar nelerdir?

Her iki distile içkininde üretim mevzuatına göre aralarındaki farkları sıralarsak:

  • Uzo üretiminde tarimsal kökenli etil alkol kullanılırken; rekı üretiminde tamamen veya en az %65 oranında suma kullanılır.
  • Uzoda aromaların en az %20’si imbik distilasyonuyla yapılması gerekirken; rakı da bu işlemin oranı %100’dür.
  • Uzonun aroması sakız ve d,ğer tip anasonlu bitki karşımlarından elde edilirken; rakının aroması üzüm ve anason tohumundan gelir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”