Go to Top

98. Sangria nasıl yapılır?

Sangria, meyveli bir şarap kokteylidir. İlk olarak İspanya veya Portekiz’de ortaya çıktığı düşünülen bu içki, bu ülkeler ile Latin Amerika’da yaygın olarak tüketilmektedir. Bu şarap kokteylinin kökeniyle ilgili bir diğer sava göre ise sangria, ilk olarak, Britanya kolonisi olduğu dönemlerde Antil adalarında tüketilmeye başlanmıştır. Bu kokteyli hazırlamak için kırmızı şarap, meyve parçaları, şeker veya bal gibi bir tatlandırıcı, rom ya da votka gibi kuvvetli içkiler kullanılabilir .
Sangria tarifi şöyledir:

 

Malzemeler:

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 2 kaşık bal ya da şeker (tercihen az miktarda suda çözülmüş olarak)
  • Dilimlenmiş yarım portakal
  • Dilimlenmiş yarım elma
  • Dilimlenmiş bir limon
  • Yarım çay bardağı rom veya votka
  • Bir su bardağı gazoz
  • Buz

Hazırlanışı:
Şarap büyük bir kaseye boşaltılır. Bal veya şeker eklenir ve karıştırılır. Dilimlenmiş meyveler ve rom veya votka eklenir ve karıştırılır. Soğuyana kadar buzdolabına konulur. Servis edilmeden önce gazoz ve buz eklenir. Sangrianın tadının güzel olması, içerdiği şarap kadar kadar meyvelerin sangiraya tadını verebilmesine bağlıdır. Bunun için meyveler küçük parçalar halinde dilimlenmeli ve servisten önce sangrianın dolapta bir süre bekletilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”