Go to Top

AUGUSTE ESCOFFIER

Geleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72 yaşında Carlton Otel’den emekli olmuştur. Avustralyalı şarkıcı Neille Melba’dan esinlenerek  Pêche Melba‘yı yaratmıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”