Go to Top

Balık Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Herşeyden önce yasal avlanma boyutlarına dikkat edilmelidir.

balikfoto3

 

Bkz: 1 Konu 1 Yazar: Süleyman Dilsiz: http://www.iwsa.com.tr/istanbulun-baliklarini-bilmek-istanbullu-olmak-demek/

 

 

  1.  Balıkçınızı tanıyın! Her zaman aynı balıkçıdan almaya özen gösterin.
  2. Balıklar bol buz üzerinde, mermer ya da paslanmaz çelik tezgahta olmalı.
  3. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.Bayatlayınca içeri çöker.
  4. Taze balığın derisi parlak olur. Ama derisinin parlaklığı, tek başına tazelik göstergesi değildir. Sürekli su serpildiği için balık parlıyor olabilir.
  5. Aldığınız balığın eti, konusuz ve sıkı olmalıdır.
  6. Taze balığın solungaçları; canlı, kırmızı ve ıslak olmalıdır.
  7. Taze balık, deniz, iyot kokar; bayat balık ise amonyak.
  8. Pullu taze balıkların pulları vücuduna sıkıca yapışır. Bayatladıkça dökülmeye başlar.
  9. Parmakla balığa bastırdığınızda, taze ise eski halini alır; bayat ise iz kalır.
  10. Taze balığın kuyruğu dimdik olur; bayat olanınki ise sarkık.

*Süleyman Dilsiz’in “Kılçıksız Balık” isimli kitabından alıntı yapılmıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”