Go to Top

Blog Grid 2 Columns

1 Konu 1 Yazar: Vedat Ozan, Dilimin Ucunda

 Dilimin  Ucunda              
                                                                                   

“Ayy, tanıyorum bu kokuyu! Hatta adı dilimin ucunda da, söyleyemiyorum bir türlü” cümlesini muhtemelen ya söylemiş ya da işitmişsinizdir. Aslında çok da doğru bir cümle değildir; zira bir türlü söylenemeyen o

Devamını Oku

10 MADDEDE RIOJA

RIOJA
1- İspanya’da Denominacion de Origen Calificada(DOCa) kategorisine sahip iki bölgeden biridir.

2- Rioja’nın kuzey bölgesine Atlantik Okyanusun’ndan gelen esintiler sıcaklıkların fazla yükselmesine engel olur. Bu nedenle burada üretilen şaraplar, bölgedeki en hafif gövdeli

Devamını Oku

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi -1

“Seyahatlerinizde tatmadan dönmemeniz gereken şaraplar”
Eskiden seyahat planları yapılırken müzeler, anıtlar, tarihi mekânlarına göre plan yapılırdı. Yeme içme bunlardan sonra, belki araştırılan bir başlıktı. Günümüzde artık pek böyle değil. Önce yemek ve içecek araştırıyoruz.

Devamını Oku

MEXICAN FIZZ

MALZEMELER
30 ml tekila
30 ml Crème de Cassis
30 ml köpüren şarap
YAPILIŞI
Tekila ve Crème de Cassis’i uzun bir kokteyl bardağına koyup karıştırın. Sonra üzerine yavaşça köpüren şarabı

Devamını Oku

35. Chenin Blanc nedir?

Genelde orta gövdeli, yüksek asitli ve meşesiz şaraplardır. Narenciye, tropik  ve yeşil meyve aromaları ve otsu aroma profilleri mecvuttur. Chenin Blanc tıpkı Riesling, Pinot Gris ve Semillon gibi asil küfe duyarlı bir üzüm türüdür.

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”