Go to Top

Blog Grid 2 Columns

MEXICAN FIZZ

MALZEMELER
30 ml tekila
30 ml Crème de Cassis
30 ml köpüren şarap
YAPILIŞI
Tekila ve Crème de Cassis’i uzun bir kokteyl bardağına koyup karıştırın. Sonra üzerine yavaşça köpüren şarabı

Devamını Oku

35. Chenin Blanc nedir?

Genelde orta gövdeli, yüksek asitli ve meşesiz şaraplardır. Narenciye, tropik  ve yeşil meyve aromaları ve otsu aroma profilleri mecvuttur. Chenin Blanc tıpkı Riesling, Pinot Gris ve Semillon gibi asil küfe duyarlı bir üzüm türüdür.

Devamını Oku

100. Sıcak şarap nedir?

Genelde kırmızı, bazen de beyaz şaraba, şeker; baharat; kuru veya yaş meyve; hatta brendi katılarak yapılan özel bir sıcak içecektir. Tarifleri, tıpkı sangria gibi sonsuz çeşitlilik gösterse de sıkça rastlanan ortak malzemeler tarçın ve

Devamını Oku

98. Sangria nasıl yapılır?

Sangria, meyveli bir şarap kokteylidir. İlk olarak İspanya veya Portekiz’de ortaya çıktığı düşünülen bu içki, bu ülkeler ile Latin Amerika’da yaygın olarak tüketilmektedir. Bu şarap kokteylinin kökeniyle ilgili bir diğer sava göre ise sangria,

Devamını Oku