Go to Top

Gastronotun Köşesi-Ayça Budak

Buralar Hep Bağlıktı!

“istanbul ‘u sevmezse gönül aşkı ne anlar
düşsün suya yer yer erisin eski zamanlar
sarsın bizi akşamda şarap rengi dumanlar
bir tatlı huzur almaya geldik kalamış’ tan, ah kalamış’tan…” demiş Behçet Kemal Çağlar ve bestelemiş Münir Nurettin Selçuk.

Bana çok anlamsız geliyor İstanbul’u sevmemek. Bazen benim de bıktım bu şehirden dediğim olmuyor mu, oluyor tabii. Ama aynı cümleyi İstanbul’dan

Devamını Oku

Şarap Mezeleri (mi)?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, internette şarap hakkında en fazla araştırılan konu başlığı: Şarap mezeleri.

Rakı ve mezeler, kitaplara konu olacak kadar meşhur bir ikili olduğu için ülkemizde meze denince akla ilk önce rakı gelir.

Devamını Oku

SOMMELIER YAZILIR, SO-MÖL-YE OKUNUR…

Damak tadının, yeme içme kültürünün daha fazla önem kazandığı, her gün yeni, farklı deneyimler sunan yenilikçi restoranların hayatımıza girdiği, bazen hızına yetişmekte zorlandığımız bu gastronomik dünyada, kelime dağarcığmıza sürekli yeni kelimeler eklemek durumunda kalabiliyoruz.

Devamını Oku