Go to Top

Blog Grid With Sidebar

MILKY MARGARITA

Malzemeler:

80 ml Tekila
1 çay kaşığı milky oolong
40 ml Portakal Likörü
40 ml badem veya vanilya sütü
Kırık buz

 
Hazırlanışı:
Tekilayı 75 dereceye kadar ısıtıp çayın üstüne dökün. Karışımı 4 dakika

Devamını Oku

DOM PERIGNON

Şampanya tarihi için muhtemelen en önemli yıl 1668’dir. Çünkü bu yılda 29 yaşındaki Benedictine keşişi Dom Pierre Pérignon Champagne’de bulunan şarap üretimi ile ünlü “Abbaye d’Hautvillers” manastırına gelmiştir.  Pérignon baş rahip tarafından manastır mahzen

Devamını Oku

JAMES BUSBY

İlk asmayı Fransa ve İspanya’dan Avustralya’ya getirdiği için Avustralya şaraplarının babası olarak bilinen James Busby 1824’te Hunter Nehri kıyısında 800 hektarlık bir bağı yönetmeye başlamıştır. Avustralya’da Liverpool’a yakın bir yerde kimsesiz çocukları bağcılık

Devamını Oku

JANCIS ROBINSON

1950 yılında doğan Robinson Oxford Üniversitesinden mezun olmuştur. Şarap sektöründen olmayan ilk “Master of Wine” olan Jancis Robinson OBE (Order of The British Empire) nişanı sahibidir. The Oxford Companion to Wine,  Wine Grapes,

Devamını Oku

TUĞRUL ŞAVKAY

1951 yılında Nazilli’de doğan Şavkay Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesinden mezun olmuştur. Türkiye’de bir çok dernekte aktif olarak çalışan Şavkay Mutfak Dostları Derneği ve Şarap Dostları Derneklerinin de kurucu üyesidir. Sektörün birçok

Devamını Oku

HEIDI PETERSON BARRETT

Heidi Peterson Barrett şarap öncülerinden biri olarak bilinen Richard Peterson’ın kızıdır. Kaliforniya’nın kült şaraplarını üreten Screaming Eagle, Paradigm Winery, Grace Family Vineyards, Amuse Bouche gibi şaraphanelerin winemakerlığını ve danışmanlığını yapmıştır.  Hikayesinin Bottle Shock

Devamını Oku

JIRO ONO

Tokyo’da bir metro istasyonunda bulunan üç Michelin yıldızlı Sukiyabashi Jiro’nun sahibi ve şefidir. Tokyo’ya taşınmadan önce yedi yaşında lokal bir restoranda çalışmaya başlayan Jiro Ono David Gelbs tarafından 2011 yılında çekilen  “Jiro Dreams

Devamını Oku

JEAN ANTHELME BRILLAT-SAVARIN

Asıl mesleği hukuk ve politika üzerine olan Savarin gurme kimliği ile bilinir. Şef değildir fakat tüm zamanların en ilham verici yemek yazarlarındandır. “ThePhysiology of Taste” kitabının yazarıdır. En ünlü sözü “Tell me what you

Devamını Oku

EMILE PEYNAUD

Modern önolojinin babası olarak bilinen Fransız önolojist Émile Peynaud 20.yy’da şarap yapımı konusunda devrim yaratmıştır. On beş yaşında şarap tüccarı Maison Calvet’nin yanında çalışmaya başlamıştır. Şarap yapımının her adımını en ufak detayına kadar

Devamını Oku

AUGUSTE ESCOFFIER

Geleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”