Go to Top

Blog Grid 4 Columns

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi- 5

Ve geldik bu dizinin son yazısına, şarabın yeni dünyasına. Kıtaların keşfinden sonra şarap üretmeye başlayan ülkelere. Bu ülkelerde eski dünya ülkelerindeki gibi, apelasyon sistemi ve sınıflandırmalar yok. Herkes istediği bölgede, istediği üzümü yetiştirebilir ama

Devamını Oku

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi- 2

Geçtiğimiz ay bir şarap rehberi çıkarmak adına oldukça kolay bölgelerden başladık. Daha zor ama popüler olan Fransa, İtalya ve İspanya’yı ise sizlere özetlemeye çalışacağım. Çalışacağım diyorum çünkü bayağı derin bölgeler aslında. Ama dediğim gibi

Devamını Oku

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi -1

“Seyahatlerinizde tatmadan dönmemeniz gereken şaraplar”
Eskiden seyahat planları yapılırken müzeler, anıtlar, tarihi mekânlarına göre plan yapılırdı. Yeme içme bunlardan sonra, belki araştırılan bir başlıktı. Günümüzde artık pek böyle değil. Önce yemek ve içecek araştırıyoruz.

Devamını Oku

Buralar Hep Bağlıktı!

“istanbul ‘u sevmezse gönül aşkı ne anlar
düşsün suya yer yer erisin eski zamanlar
sarsın bizi akşamda şarap rengi dumanlar
bir tatlı huzur almaya geldik kalamış’ tan, ah kalamış’tan…” demiş Behçet Kemal Çağlar ve bestelemiş Münir Nurettin Selçuk.

Bana çok anlamsız geliyor İstanbul’u sevmemek. Bazen benim de bıktım bu şehirden dediğim olmuyor mu, oluyor tabii. Ama aynı cümleyi İstanbul’dan

Devamını Oku

Şarap Mezeleri (mi)?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, internette şarap hakkında en fazla araştırılan konu başlığı: Şarap mezeleri.

Rakı ve mezeler, kitaplara konu olacak kadar meşhur bir ikili olduğu için ülkemizde meze denince akla ilk önce rakı gelir.

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”