Go to Top

Blog With Both Sidebars

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi- 4

Veee geldik, Avrupa’nın en güzellerinden birine. Ya da benim en çok sevdiklerimden birine diyelim. İspanya!

İber yarımadasının neredeyse ¾’ünü kaplayan, Avrupa’nın 3. en büyük yüzölçümüme sahip olan bu ülke, aynı zamanda dünyanın en büyük bağ alanına sahip. Tam 1.154.000 ha. Aynı zamanda da 35 milyon hl ile dünyanın en önemli 3. Şarap üreticisi. Pirene sıradağlarından Cebelitarık boğazına kadar her yerde üzüm ve şarap var.

Şarap stili olaraksa en hafif

Devamını Oku

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi- 3

Avrupa’nın en eski şarap üretici ülkelerinden olan İtalya’da yaklaşık 2.000 çeşit yerel üzüm olduğu söylense de, resmi olan sayı için 350 civarı diyebiliriz. Ağırlıklı olarak yerel üzümlerden şarap üretilen ülkede Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay gibi uluslararası ülkelerin de şarapları üretilmektedir.

Apelasyon sistemi Fransa’nın sistemine benzer.

D.O.C – denominazione origine controllata

Kökeni kontrol edilmiş demektir. Hem şarap, hem peynir hatta bazı şarküteri ürünleri için kullanılır

D.O.C.G – denominazione origine controllata

Devamını Oku

1 Konu 1 Yazar: Vedat Ozan, Dilimin Ucunda

 Dilimin  Ucunda              
                                                                                   

“Ayy, tanıyorum bu kokuyu! Hatta adı dilimin ucunda da, söyleyemiyorum bir türlü” cümlesini muhtemelen ya söylemiş ya da işitmişsinizdir. Aslında çok da doğru bir cümle değildir; zira bir türlü söylenemeyen o ad, dilin ucunda değil beynin bir köşesindedir.

Dil, göz, kulak gibi organlar duyusal algı organlarımız. Ancak iş sanıldığı gibi sadece duyusal algı organlarımızda bitmiyor. Tanımlama yapabilmemiz ve devamında davranış biçimleri geliştirebilmemiz, muhatap olduğumuz duyusal uyarıların

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”