Go to Top

Blog With Both Sidebars

1 Konu 1 Yazar: Levon Bağış, Hayat Tatlı Zehir

”rakı doldur!” dedim, “eksilmesin!”
ben bazen eksilirim biraz
aslında hepimiz eksilirmişiz biraz
bunu sonradan öğrendim
ben aslında her şeyi sonradan öğrendim
herkes herkesi sonradan öğrenirmiş
bunu da sonradan öğrendim
Turgut Uyar

HAYAT TATLI ZEHİR
 

Bizim memleket biraz gariptir… Severiz tezatlıkları. Mesela üç tarafı denizle kaplı memleketimizin adında deniz geçen bir tane şehri vardır ama onun da denizle pek alakası yoktur…

O tezatlıklardan birisi de yeme-içme (daha çok içme)

Devamını Oku

10 MADDEDE RIOJA

RIOJA
1- İspanya’da Denominacion de Origen Calificada(DOCa) kategorisine sahip iki bölgeden biridir.

2- Rioja’nın kuzey bölgesine Atlantik Okyanusun’ndan gelen esintiler sıcaklıkların fazla yükselmesine engel olur. Bu nedenle burada üretilen şaraplar, bölgedeki en hafif gövdeli sonuçları verir.

3- Rioja bölgesinin güneyin daha sıcak ve kuru iklime özelliklerine sahip olması sebebiyle burada üretilen şaraplar olgun meyve aromaları taşır ve daha gövdelidir.

4- Bu bölgedeki asmalar genelde siyah üzüm türleridir. En sık

Devamını Oku

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi -1

“Seyahatlerinizde tatmadan dönmemeniz gereken şaraplar”
Eskiden seyahat planları yapılırken müzeler, anıtlar, tarihi mekânlarına göre plan yapılırdı. Yeme içme bunlardan sonra, belki araştırılan bir başlıktı. Günümüzde artık pek böyle değil. Önce yemek ve içecek araştırıyoruz. Hatta neyi yemek ya da içmek istiyorsak seyahat planını ona göre yapıyoruz diyebiliriz. Gitmişken de yeme içmeden artan zamanda müze vb geziyoruz tabii J

Yemek ve içki ziyaret ettiğimiz ülkeyi, ülkenin insanlarını, kültürünü en iyi

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”