Go to Top

Blog With Sidebat Left

1 Konu 1 Yazar: Ercüment Büyükşener, Dijital Gastronomi Mümkün Mü?

Eskiler hep der ya “Eski köye yeni adet getirme” diye, işte şu an tam da yeni adetleri, yeni düzeni ve yeni kavramları konuşma zamanı. Üstelik bu yeni adetler küresel bir köy olan dünyayı değiştirmeye devam ederken…

Dijital araç ve gereçlerin hayatımıza girmesiyle önce iletişim alışkanlıklarımız değişmeye başladı. İletişim alışkanlıkları ve beklentiler değiştikçe de; aslında her şey değişmeye devam ediyor… Biliyoruz ki devletler, toplumlar ve insanlar iletişim kurarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

Devamını Oku

MILKY MARGARITA

Malzemeler:

80 ml Tekila
1 çay kaşığı milky oolong
40 ml Portakal Likörü
40 ml badem veya vanilya sütü
Kırık buz

 
Hazırlanışı:
Tekilayı 75 dereceye kadar ısıtıp çayın üstüne dökün. Karışımı 4 dakika beklettikten sonra bir süzgeç yardımıyla shaker’a dökün. Karışıma portakal likörü ve buz ekleyerek iyice karıştırın. Servis ederken yine bir süzgeç yardımıyla iki margarita bardağına döküp üstünü badem veya vanilya sütü

Devamını Oku

DOĞRU ÇAY İÇİN BİLMENİZ GEREKEN 8 ŞEY

Çay her zaman iyi bir fikirdir! Peki çayı doğru bir şekilde tüketiyor muyuz? Çay hakkındaki doğrulara kulak vermeye ne dersiniz?
Dünya üzerinde en çok çay tüketilen ülkenin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Evet doğru, biz Türkler, çay içmeyi pek bir severiz. Hepimiz tiryakiyiz ve çayı hemen hemen neredeyse her zaman tüketebiliriz. Fakat her şeyin olduğu gibi, çay içiminin de birtakım olmazsa olmazları var.
1.İlk olarak, çayı doğru demlediğinizden emin olmanız gerekir.

Devamını Oku

DOM PERIGNON

Şampanya tarihi için muhtemelen en önemli yıl 1668’dir. Çünkü bu yılda 29 yaşındaki Benedictine keşişi Dom Pierre Pérignon Champagne’de bulunan şarap üretimi ile ünlü “Abbaye d’Hautvillers” manastırına gelmiştir.  Pérignon baş rahip tarafından manastır mahzen sorumlusu olarak atandı. Bunun yanı sıra manastırın bağlarından, şaraplarının yapımından ve satışından sorumluydu. Şampanya olarak bildiğimiz köpüren şarabı keşfetmedi, fakat şampanyanın mükemmele ulaşmasına neden olan dahiydi. 1715 yılında ölünceye kadar Hautvillers’de kaldı. Pérignon tamamen kördü,

Devamını Oku

JAMES BUSBY

İlk asmayı Fransa ve İspanya’dan Avustralya’ya getirdiği için Avustralya şaraplarının babası olarak bilinen James Busby 1824’te Hunter Nehri kıyısında 800 hektarlık bir bağı yönetmeye başlamıştır. Avustralya’da Liverpool’a yakın bir yerde kimsesiz çocukları bağcılık konusunda eğitmiştir. Bütün Avrupa’yı dolaşıp 680 çeşit asmayı Avustralya’ya getirmiştir. Daha sonra Yeni Zelanda’da yerleşip oradaki ilk bağları

Devamını Oku

JANCIS ROBINSON

1950 yılında doğan Robinson Oxford Üniversitesinden mezun olmuştur. Şarap sektöründen olmayan ilk “Master of Wine” olan Jancis Robinson OBE (Order of The British Empire) nişanı sahibidir. The Oxford Companion to Wine,  Wine Grapes,  The World Atlas of Wine gibi kitapların yazardır. www.jancisrobinson.com websitesinin

Devamını Oku

TUĞRUL ŞAVKAY

1951 yılında Nazilli’de doğan Şavkay Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesinden mezun olmuştur. Türkiye’de bir çok dernekte aktif olarak çalışan Şavkay Mutfak Dostları Derneği ve Şarap Dostları Derneklerinin de kurucu üyesidir. Sektörün birçok şirketine danışmanlık yapmıştır. Halk Mutfağımız, Tatlı Kitap gibi bir çok esere imza atan Şavkay 2003 yılında vefat etmiştir. Aşçının El Kitabı isimli kitabını ise asistanı

Devamını Oku

HEIDI PETERSON BARRETT

Heidi Peterson Barrett şarap öncülerinden biri olarak bilinen Richard Peterson’ın kızıdır. Kaliforniya’nın kült şaraplarını üreten Screaming Eagle, Paradigm Winery, Grace Family Vineyards, Amuse Bouche gibi şaraphanelerin winemakerlığını ve danışmanlığını yapmıştır.  Hikayesinin Bottle Shock filminde anlatığıldığı Chateau Montelena’nın sahibinin

Devamını Oku

JIRO ONO

Tokyo’da bir metro istasyonunda bulunan üç Michelin yıldızlı Sukiyabashi Jiro’nun sahibi ve şefidir. Tokyo’ya taşınmadan önce yedi yaşında lokal bir restoranda çalışmaya başlayan Jiro Ono David Gelbs tarafından 2011 yılında çekilen  “Jiro Dreams of Sushi” isimli belgesele konu olmuştur. Kişiye özel sushi yapan Jiro Ono sushiyi yerken insanların yüz ifadelerini

Devamını Oku

JEAN ANTHELME BRILLAT-SAVARIN

Asıl mesleği hukuk ve politika üzerine olan Savarin gurme kimliği ile bilinir. Şef değildir fakat tüm zamanların en ilham verici yemek yazarlarındandır. “ThePhysiology of Taste” kitabının yazarıdır. En ünlü sözü “Tell me what you eat, and I will tell you what you are.” yani “Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu

Devamını Oku

EMILE PEYNAUD

Modern önolojinin babası olarak bilinen Fransız önolojist Émile Peynaud 20.yy’da şarap yapımı konusunda devrim yaratmıştır. On beş yaşında şarap tüccarı Maison Calvet’nin yanında çalışmaya başlamıştır. Şarap yapımının her adımını en ufak detayına kadar inceleyip temiz ve sağlıklı şaraplar yapmak için ne gerektiğini araştırmıştır.  Connaissance Et Travail Du Vin ve Le Goût du Vin kitaplarının da yazarı olan Peynaud 2004 yılında vefat

Devamını Oku

AUGUSTE ESCOFFIER

Geleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72 yaşında Carlton Otel’den emekli olmuştur. Avustralyalı şarkıcı Neille Melba’dan esinlenerek  Pêche Melba‘yı

Devamını Oku

KIR ROYALE

Malzemeler

15 ml Crème de Cassis
160 ml Şampanya
Limon Kabuğu

Crème de Cassis’i soğutulmuş flüt kadeh içine dökün. Üzerine yavaşça şampanyayı ekleyin. Limon kabuğunu kadehin ağzında gezdirin. Limon kabuğunu kıvırarak bardağın içine atarak

Devamını Oku

TOM COLLINS

Londra’da bulunan Limmer’s Otelin barmeni John Collins tarafından 1800’lü yılların ortalarında hazırlanmaya başlanmıştır. Tex Collins ve Raspberry Collins olmak üzere iki çeşidi vardır.
Malzemeler

50 ml Cin
25 ml Limon Suyu
20 ml Şeker Şurubu
Soda

Buz ile doldurulmuş highball bardağına malzemeleri koyup kalanı soda ile tamamlayınız. Dilerseniz limon dilimi ile de

Devamını Oku

TEQUILA SUNRISE

İlk defa 1970’li yıllarda servis edilmiştir. Geleneksel sunumu dışında shaker ile de hazırlanabilir.
Malzemeler

50 ml Tekila
100 ml Portakal Suyu
Nar Şurubu

Buz ile doldurulmuş highball bardağının içine, tüm malzemeleri ekleyip, en son nar şurubunu ekleyiniz. İsteğe bağlı olarak da yine portakal dilimi ile de

Devamını Oku

CAIPRINHA

Malzemeler

50 ml Beyaz Rom
1 adet doğranmış Misket Limonu
3 bar kaşığı Şeker

Tumbler bardağında şekeri limun suyu ile eritip, ezdikten sonra, bardağı buz ile doldurun ve cachaça beyaz romu

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”