Go to Top

BÖLGE BÖLGE ANADOLU ŞARAPLARI

Tarih: Yeni tarihler belli olduğu zaman eklenecektir.

Saat: 19.00-21.00

Yer: IWSA Sınıf 1; son ders Restoran Alanı

Eğitmen: Ayça Budak (Ayça Budak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız)

Atölye Çalışmasını tamamlayan kişilere “Katılım Sertifikası” verilecektir.

*Kontenjanımız 26 kişiliktir!

1.DERS

Şarap Tarihi

Antik Çağda Asma ve Şarap Üretimi

Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Şarap

İstatistiki Veriler ile Türkiye’de ve Dünyada Şarap Üretimi&Tüketimi

Bölge Bazında Şarapçılık: Bölgelerimizi (Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri) aşağıdaki kıstaslara göre inceleyeceğiz:

  • Bölgenin Genel Özellikleri
  • Bölgedeki Şarap Rotaları
  • Başlıca Üreticiler
  • Bölgede Yetişen Başlıca Siyah ve Beyaz Üzüm Türleri

2. DERS

Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Beyaz Üzüm Türleri(Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)

  • Narince
  • Emir
  • Misket
  • Sultaniye
  • Çavuş
  • Yapıncak
  • Diğer Yerli Beyaz Üzüm Türleri

Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Siyah Üzüm Türleri (Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)

  • Kalecik Karası
  • Öküzgözü
  • Boğazkere
  • Papaz Karası
  • Çal Karası
  • Ada Karası
  • Karasakız
  • Merzifon Karası
  • Acıkara
  • Diğer Yerli Siyah Üzüm Türleri

3.DERS

Son ders restoran alanında gerçekleşecek olup, ülkemizin her bir bölgesine mensup olan Anadolu Lezzetleriyle uyumlu üzümlerin/şarapların  eşleşmesinden oluşan uygulamamız yer alacaktır.

Marmara Bölgesi: Kınalı Yapıncak&Lüfer Tartar ve Tost Melba

Karadeniz Bölgesi:Narince&karadeniz Külek Peyniri

İç Anadolu Bölgesi:Kalecik Karası Roze& Kayseri Pastırma

Akdeniz Bölgesi:Acıkara&Humus

Doğu Anadolu Bölgesi:Öküzgözü&Boğatepe Kars Gravyeri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:Boğazkere&Sabırtaşı İçli Köfte

Ege Bölgesi:Misket&Sakızlı Un Kurabiyesi

Ad Soyad:

E-posta:

Telefon:

Mesaj:

Bu formdan sadece Bölge Bölge Anadolu Şarapları Programı için başvuru yapılır

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”