Go to Top

BÖLGE BÖLGE ANADOLU ŞARAPLARI

Tarih: Yeni tarihler belli olduğu zaman eklenecektir.

Saat: 19.00-21.00

Yer: IWSA Sınıf 1; son ders Restoran Alanı

Eğitmen: Ayça Budak (Ayça Budak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız)

Atölye Çalışmasını tamamlayan kişilere “Katılım Sertifikası” verilecektir.

*Kontenjanımız 26 kişiliktir!

1.DERS

Şarap Tarihi

Antik Çağda Asma ve Şarap Üretimi

Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Şarap

İstatistiki Veriler ile Türkiye’de ve Dünyada Şarap Üretimi&Tüketimi

Bölge Bazında Şarapçılık: Bölgelerimizi (Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri) aşağıdaki kıstaslara göre inceleyeceğiz:

  • Bölgenin Genel Özellikleri
  • Bölgedeki Şarap Rotaları
  • Başlıca Üreticiler
  • Bölgede Yetişen Başlıca Siyah ve Beyaz Üzüm Türleri

2. DERS

Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Beyaz Üzüm Türleri(Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)

  • Narince
  • Emir
  • Misket
  • Sultaniye
  • Çavuş
  • Yapıncak
  • Diğer Yerli Beyaz Üzüm Türleri

Anadolu’da Yetişen Başlıca Yerli Siyah Üzüm Türleri (Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı)

  • Kalecik Karası
  • Öküzgözü
  • Boğazkere
  • Papaz Karası
  • Çal Karası
  • Ada Karası
  • Karasakız
  • Merzifon Karası
  • Acıkara
  • Diğer Yerli Siyah Üzüm Türleri

3.DERS

Son ders restoran alanında gerçekleşecek olup, ülkemizin her bir bölgesine mensup olan Anadolu Lezzetleriyle uyumlu üzümlerin/şarapların  eşleşmesinden oluşan uygulamamız yer alacaktır.

Marmara Bölgesi: Kınalı Yapıncak&Lüfer Tartar ve Tost Melba

Karadeniz Bölgesi:Narince&karadeniz Külek Peyniri

İç Anadolu Bölgesi:Kalecik Karası Roze& Kayseri Pastırma

Akdeniz Bölgesi:Acıkara&Humus

Doğu Anadolu Bölgesi:Öküzgözü&Boğatepe Kars Gravyeri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:Boğazkere&Sabırtaşı İçli Köfte

Ege Bölgesi:Misket&Sakızlı Un Kurabiyesi
[contact-form-7 id=”4924″ title=”Başvuru Formu_6″]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir