Go to Top

DOĞRU ÇAY İÇİN BİLMENİZ GEREKEN 8 ŞEY

Çay her zaman iyi bir fikirdir! Peki çayı doğru bir şekilde tüketiyor muyuz? Çay hakkındaki doğrulara kulak vermeye ne dersiniz?
Dünya üzerinde en çok çay tüketilen ülkenin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Evet doğru, biz Türkler, çay içmeyi pek bir severiz. Hepimiz tiryakiyiz ve çayı hemen hemen neredeyse her zaman tüketebiliriz. Fakat her şeyin olduğu gibi, çay içiminin de birtakım olmazsa olmazları var.
1.İlk olarak, çayı doğru demlediğinizden emin olmanız gerekir. Her çayın farklı bir demlenme süresi vardır. Eğer doğru bir şekilde demleyemezseniz, o çayın keyfine sonuna kadar varamazsınız.
2.İkincisi, her çay 100 derecede demlenmez. Çayı, doğru sıcaklıkta demlediğinizden emin olmalısınız.
3.Bu noktada çayı, doğru bardaktan içmek de büyük önem taşıyor. Çay kadar asil bir içeceğe elbette porselen yakışır.
4.Dahası, çayı, ısısı oda sıcaklığında olmayan bir bardağa koyarak, demlenmesi gereken sıcaklıkta değişiklik göstermesine sebep olmamalısınız.
5.Çayı, şeker, limon, süt, tatlandırıcı gibi yan ürünlerle bozmamalısınız. Sadece saf çayın tadına varın ve keyfini çıkarın!
6.Çay deyip geçmemelisiniz, şifa niyetine içebileceğiniz çaylar olduğundan haberdar olmalısınız!
7.Çayın sizin odanıza gelmeden önceki serüvenine bir kulak vermelisiniz. Tamamen doğal yollarla, ince işçilik ile bardağınızı dolduran bu çay epey uzun bir yoldan geliyor.
8.Çayın her şeye iyi geldiğine inanmalısınız; çünkü inanırsanız gerçekleştiğini de gözlemleme şansınız olacaktır.

www.tea-excellence.com

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”