Go to Top

EMILE PEYNAUD

Modern önolojinin babası olarak bilinen Fransız önolojist Émile Peynaud 20.yy’da şarap yapımı konusunda devrim yaratmıştır. On beş yaşında şarap tüccarı Maison Calvet’nin yanında çalışmaya başlamıştır. Şarap yapımının her adımını en ufak detayına kadar inceleyip temiz ve sağlıklı şaraplar yapmak için ne gerektiğini araştırmıştır.  Connaissance Et Travail Du Vin ve Le Goût du Vin kitaplarının da yazarı olan Peynaud 2004 yılında vefat etmiştir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”