Go to Top

M.E.B. ONAYLI FERMENTE VE DİSTİLE İÇECEK SERVİS ELEMANI YETİŞTİRME PROGRAMI

video_img

PROGRAMIN AMAÇLARI:

Turizm ve gastronomiye ilginin sürekli artması paralelinde ülkemizde her geçen gün sayısı artan lüks restoranlar ve otellerle birlikte, bu işletmelerin ihtiyacını karşılayacak eğitimli ve yetişmiş servis personeli ihtiyacını karşılamak amaçlı tarafımızca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak hazırlanmış bir programdır.

Bu program ile amacımız üst kalite restoran ve otellerde çalışabilecek, tüm fermente ve distile içecek konularına detaylı hakim olan, yemek-içecek uyumları konusunda uzman, yurt dışındaki yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilecek “SOMMELIER” ler yetiştirmektir.

Sommelier’lik mesleği tüm dünyada üst grup restoran ve otellerde önemli bir yere sahip olup, restoranın şefi ve müdürüyle eşit önemdedir. Ülkemizde daha öncesinde genel servis eğitimi veren eğitim kurumları varken, bu meslek üzerine doğrudan eğitim veren bir program ve bağlamında kurum bulunmamaktaydı.

Fermente ve Distile İçecek Servis Elemanı Yetiştirme Programı, 3 aşamadan oluşan ve tüm aşamaları tamamlandıktan sonra katılımcıların hizmet sektöründe (lüks restoran ve otellerde) kariyer yapma fırsatı bulabileceği bir programdır.

102 saatlik bu program, uluslararası geçerlilikteki WSET (Wine and Spirits Education Trust) programları ile entegre hazırlanmıştır. Bu peğitimde sunulan WSET Programları:

Programın sonunda %70 devam koşulunu sağlamış katılımcılar:

  • T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikaya sahip olabilecekler.

Adaylar programı tamamladıklarında aşağıdaki konulara hakim olacaklardır.

  • Fermente ve distile içecek çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak
  • Üretim süreci ve üzüm çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak
  • Yerli ve dünyaca ünlü üzümleri tanımak
  • Türkiye’de ve dünyadaki ünlü şarap çeşitleri ve bölgelerini ileri düzeyde tanımak
  • Distile içecekleri ve bölgelerini ileri düzeyde tanımak
  • İçecek ve yemek uyumu hakkında bilgiye sahip olmak
  • Serviste ileri seviye şarap ve distile içecek bilgilerini kullanmak
  • Tadım tekniklerini kullanarak ürün hakkında değerlendirme yapma becerisi elde etmek
  • Etkili servis yönetim becerisi göstermek
  • Stok takibi ve sipariş sistemlerini yönetmek
  • Misafir, müşteri ilişkilerini yönetmek
  • Bireysel ve toplumsal mesleki sorumluluk bilinci kazanmak
  • Serviste orta seviye tadım tekniklerini kullanmak
  • İşverenleri ile iş birliği yapmak
  • Hizmet prosedürlerini uygulamayı alışkanlık hâline getirmek
  • Misafirlere öneri vermeye istekli olmak
  • Servis ile ilgili her durumda bilgili ve güvenilir kararlar verebilmeyi alışkanlık hâline getirmek.

***Uluslararası platformda “Sommelier” olarak bilinen, türkçede karşılığı fermente ve distile içecek uzmanı olmak isteyen adaylar için geliştirilmiş M.E.B. sertifikalı bir programdır.

Program için %70 devam koşulu aranmaktadır. Koşulu sağlayan kişiler program sonunda M.E.B. Onaylı sertifika sınavına girmeye hak kazanacaklardır.

PROGRAMIN SÜRESİ

Toplam Süre: 34 Hafta x 3 Saat = 102 saattir

Dersler Haftada 1 defa (hafta içi belirlenen uygun bir günde) saat: 14.00-17.00 saatleri arasında IWSA’da gerçekleştirilmektedir.

Program İçeriği

Ad Soyad:

E-posta:

Telefon:

Mesaj:

Bu form üzerinden sadece MEB Onaylı Fermente ve Distile İçecek Sertifika Programı için bilgi alınabilir.

 

 

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”