Go to Top

GÖRKEM ÖZTÜRK

Haliç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde öğrenciyim.

Ritz Carlton Hotel ve The House Cafe’de garsonluk, Pera Palace Hotel’de Barmenlik ve ardından Bodrum Maçakızı Hotel ve D-ream bünyesindeki GQ Bar, Lacivert, ve Gina’da sommelier’lik yaptım. 2014 başından itibaren Londra’da yaşamaya başladım.

Bugünkü adıyla IWSA ile ilk kez 2008 yılında Ritz Carlton Hotel’de çalışırken tanıştım ve ilk aldığım eğitim Şarap 101 oldu.

2010 yılında akademide WSET Level 3 in Wines&Spirits programına katıldım. Bu programlarla ve sıkı çalışmayla, ilk katıldığım Türkiye Sommelier Yarışması’nda aldığım 3.lük ve ardından 2012 yılındaki 1.’lik, benim için dönüm noktasıydı.

WSET eğitimleri aldığım en iyi şarap eğitimleriydi. Halihazırda Londra’da WSET Level 4 Diploma eğitimine Mey/Diageo’nun desteğiyle devam ediyorum ve ileride Master of Wine (MW) olma hayali kuruyorum. Bu kurumda katıldığım programlar bu yolda benim için temeli oluşturdu.

Hedefim birkaç sene İngiltere ya da başka bir yabancı ülkede üst düzeyde sommelier’lik yapmak ve Türk şaraplarının yurtdışında tanınırlığını ve bulunabilirliğini arttıracak işimi kurmak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”