Go to Top

JAMES BUSBY

İlk asmayı Fransa ve İspanya’dan Avustralya’ya getirdiği için Avustralya şaraplarının babası olarak bilinen James Busby 1824’te Hunter Nehri kıyısında 800 hektarlık bir bağı yönetmeye başlamıştır. Avustralya’da Liverpool’a yakın bir yerde kimsesiz çocukları bağcılık konusunda eğitmiştir. Bütün Avrupa’yı dolaşıp 680 çeşit asmayı Avustralya’ya getirmiştir. Daha sonra Yeni Zelanda’da yerleşip oradaki ilk bağları kurmuştur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”