Go to Top

Kokteyl Tarifleri-

İWSA_KOKTEYL-01SIDECAR

Bu klasik parizyen kokteyli ilk defa 1900’lerin başında servis edilmiştir. Tuaca, Boston ve Polish olmak üzere 3 farklı çeşidir vardır.

Malzemeler

  • 35 ml Brendi veya Konyak
  • 25 ml Limon Suyu
  • 20 ml Portakal Likörü

Tüm malzemeleri için buz dolu olan shaker’a koyup karıştırdıktan sonra, isteğe bağlı olarak kenarları limon  suyu ve şekerle süslenmiş kokteyl bardağı ile servis edilebilir.

 

İWSA_KOKTEYL-03ŞAMPANYA KOKTEYLİ

Malzemeler

  • 20 ml Konyak veya Brendi
  • 1 adet Küp Şeker
  • 1-2 bar kaşığı Bitters
  • Şampanya

Soğultulmuş flüt kadeh içerisine, küp şekeri bitters ile eritin. üzerine brendiyi ekleyip, kalanı şampanya ile tamamlayın. Daha bitter bir tat isterseniz, öncesinde bardağın kenarlarına portakal kabuğu sürebilirsiniz.

 

 

İWSA_KOKTEYL-06WHISKY SOUR

1800’lerin ortalarında yapılmış klasik bir kokteyldir. Baston Sour, Frisco Sour ve Park Lane gibi çeşitleri vardır.

Malzemeler

  • 50 ml Bourbon Whisky
  • 25 ml Limon Suyu
  • 12,5 ml Şeker Şurubu
  • 3-4 bar kaşığı Bitters

Tüm malzemeleri içinde buz olan shaker’a ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tumbler bardakta servis edilir. Dilerseniz kokteylinizi limon dilimi ve şeker kirazı ile de süsleyebilirsiniz.

 

İWSA_KOKTEYL-10

ESPRESSO MARTINI

Malzemeler

  • 35 ml Votka
  • 15 ml Kahve Likörü
  • 25 ml Soğuk Espresso
  • Şeker Şurubu

Tüm malzemeleri içinde buz olan shaker’a ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, martini bardağında servis edilir. İsteğe bağlı olarak kokteylinizi kahve çekirdeği ile de süsleyebilirsiniz.

 

 

 

İWSA_KOKTEYL-15CUBA LIBRE

Malzemeler

  • 50 ml Rom
  • Kola

İçi buz dolu highball bardağı içine, rom ekleyip, kalanı kola ile tamaladıktan sonra servis edilir. Dilerseniz öncesinde bardağın içine hafifçe ezilmiş limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.

 

 

CAIPRINHAİWSA_KOKTEYL-13

Malzemeler

  • 50 ml Beyaz Rom
  • 1 adet doğranmış Misket Limonu
  • 3 bar kaşığı Şeker

Tumbler bardağında şekeri lomun suyu ile eritip, ezdikten sonra, bardağı buz ile doldurun ve cachaça beyaz romu ekleyin.

 

 

 

İWSA_KOKTEYL-11TEQUILA SUNRISE

İlk defa 1970’li yıllarda servis edilmiştir. Geleneksel sunumu dışında shaker ile de hazırlanabilir.

Malzemeler

  • 50 ml Tekila
  • 100 ml Portakal Suyu
  • Nar Şurubu

Buz ile doldurulmuş highball bardağının içine, tüm malzemeleri ekleyip, en son nar şurubunu ekleyiniz. İsteğe bağlı olarak da yine portakal dilimi ile de süslenebilir.

 

 

İWSA_KOKTEYL-08TOM COLLINS

Londra’da bulunan Limmer’s Otelin barmeni John Collins tarafından 1800’lü yılların ortalarında hazırlanmaya başlanmıştır. Tex Collins ve Raspberry Collins olmak üzere iki çeşidi vardır.

Malzemeler

  • 50 ml Cin
  • 25 ml Limon Suyu
  • 20 ml Şeker Şurubu
  • Soda

Buz ile doldurulmuş highball bardağına malzemeleri koyup kalanı soda ile tamamlayınız. Dilerseniz limon dilimi ile de süsleyebilirsiniz.

 

iwsa_aralık_kirroyale

 

 

KIR ROYALE

Malzemeler

  • 15 ml Crème de Cassis
  • 160 ml Şampanya
  • Limon Kabuğu

Crème de Cassis’i soğutulmuş flüt kadeh içine dökün. Üzerine yavaşça şampanyayı ekleyin. Limon kabuğunu kadehin ağzında gezdirin. Limon kabuğunu kıvırarak bardağın içine atarak süsleyebilirsiniz.

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir