Go to Top

Kokteyl Tarifleri-

İWSA_KOKTEYL-01SIDECAR

Bu klasik parizyen kokteyli ilk defa 1900’lerin başında servis edilmiştir. Tuaca, Boston ve Polish olmak üzere 3 farklı çeşidir vardır.

Malzemeler

  • 35 ml Brendi veya Konyak
  • 25 ml Limon Suyu
  • 20 ml Portakal Likörü

Tüm malzemeleri için buz dolu olan shaker’a koyup karıştırdıktan sonra, isteğe bağlı olarak kenarları limon  suyu ve şekerle süslenmiş kokteyl bardağı ile servis edilebilir.

 

İWSA_KOKTEYL-03ŞAMPANYA KOKTEYLİ

Malzemeler

  • 20 ml Konyak veya Brendi
  • 1 adet Küp Şeker
  • 1-2 bar kaşığı Bitters
  • Şampanya

Soğultulmuş flüt kadeh içerisine, küp şekeri bitters ile eritin. üzerine brendiyi ekleyip, kalanı şampanya ile tamamlayın. Daha bitter bir tat isterseniz, öncesinde bardağın kenarlarına portakal kabuğu sürebilirsiniz.

 

 

İWSA_KOKTEYL-06WHISKY SOUR

1800’lerin ortalarında yapılmış klasik bir kokteyldir. Baston Sour, Frisco Sour ve Park Lane gibi çeşitleri vardır.

Malzemeler

  • 50 ml Bourbon Whisky
  • 25 ml Limon Suyu
  • 12,5 ml Şeker Şurubu
  • 3-4 bar kaşığı Bitters

Tüm malzemeleri içinde buz olan shaker’a ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tumbler bardakta servis edilir. Dilerseniz kokteylinizi limon dilimi ve şeker kirazı ile de süsleyebilirsiniz.

 

İWSA_KOKTEYL-10

ESPRESSO MARTINI

Malzemeler

  • 35 ml Votka
  • 15 ml Kahve Likörü
  • 25 ml Soğuk Espresso
  • Şeker Şurubu

Tüm malzemeleri içinde buz olan shaker’a ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, martini bardağında servis edilir. İsteğe bağlı olarak kokteylinizi kahve çekirdeği ile de süsleyebilirsiniz.

 

 

 

İWSA_KOKTEYL-15CUBA LIBRE

Malzemeler

  • 50 ml Rom
  • Kola

İçi buz dolu highball bardağı içine, rom ekleyip, kalanı kola ile tamaladıktan sonra servis edilir. Dilerseniz öncesinde bardağın içine hafifçe ezilmiş limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.

 

 

CAIPRINHAİWSA_KOKTEYL-13

Malzemeler

  • 50 ml Beyaz Rom
  • 1 adet doğranmış Misket Limonu
  • 3 bar kaşığı Şeker

Tumbler bardağında şekeri lomun suyu ile eritip, ezdikten sonra, bardağı buz ile doldurun ve cachaça beyaz romu ekleyin.

 

 

 

İWSA_KOKTEYL-11TEQUILA SUNRISE

İlk defa 1970’li yıllarda servis edilmiştir. Geleneksel sunumu dışında shaker ile de hazırlanabilir.

Malzemeler

  • 50 ml Tekila
  • 100 ml Portakal Suyu
  • Nar Şurubu

Buz ile doldurulmuş highball bardağının içine, tüm malzemeleri ekleyip, en son nar şurubunu ekleyiniz. İsteğe bağlı olarak da yine portakal dilimi ile de süslenebilir.

 

 

İWSA_KOKTEYL-08TOM COLLINS

Londra’da bulunan Limmer’s Otelin barmeni John Collins tarafından 1800’lü yılların ortalarında hazırlanmaya başlanmıştır. Tex Collins ve Raspberry Collins olmak üzere iki çeşidi vardır.

Malzemeler

  • 50 ml Cin
  • 25 ml Limon Suyu
  • 20 ml Şeker Şurubu
  • Soda

Buz ile doldurulmuş highball bardağına malzemeleri koyup kalanı soda ile tamamlayınız. Dilerseniz limon dilimi ile de süsleyebilirsiniz.

 

iwsa_aralık_kirroyale

 

 

KIR ROYALE

Malzemeler

  • 15 ml Crème de Cassis
  • 160 ml Şampanya
  • Limon Kabuğu

Crème de Cassis’i soğutulmuş flüt kadeh içine dökün. Üzerine yavaşça şampanyayı ekleyin. Limon kabuğunu kadehin ağzında gezdirin. Limon kabuğunu kıvırarak bardağın içine atarak süsleyebilirsiniz.

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”