Go to Top

SELEN GÖZEN

1987 İzmir doğumluyum. 2008’de New York’taki The Culinary Institute of America’nın Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldum. İlk şarap eğitimimi de burada 3 haftalık yoğun bir dersle aldım. Şarap haricinde okulun bilgide bütünlük prensibiyle okul içindeki ödüllü restoranlarda servis eğitimi de gördüm. Türkiye’ye dönüp 5 sene boyunca Park Hyatt Istanbul Maçka Palas’ta ve Frankie’de çeşitli pozisyonlarda aşçı olarak çalıştım, 2013 başında demi-chef de partie olarak mutfaktan ayrıldım. Aynı dönemde Chaîne des Rôtisseurs, Türk Sommelier Derneği ve Wines of Turkey işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Sommelier Yarışması’nda 2012’de üçüncülüğe, 2013’te birinciliğe, ayrıca 2013 sonunda Washington DC’de yapılan Chaîne des Rôtisseurs Jeunes Sommeliers Competition’da dördüncülüğe layık görüldüm. Bu süreç sonucunda hem mutfak bilgimi şarapla birlikte aktif olarak kullanabilmek, hem de şarap eğitimime devam edip uluslararası yeterliliğe erişebilmek için sommelier olarak çalışmaya karar verdim.

2010 başında mutfak kariyeri haricinde şarap eğitimime de devam etmek istedim ve biraz araştırma sonucu bugünkü adıyla IWSA’ya ulaştım. Eğitimime WSET Level 3 in Wines &Spirits programıyla başladım. En son WSET Level 1 in spirits eğitimini aldım.

WSET Advanced ve Court of Master Sommelier Certified Sommelier, WSET Spirits Foundation sertifikalarına sahibim. Ekim 2014’ten beri Vogue restaurantın somelyesi ayrıca D-ream bünyesi altındaki bütün restoranların şarap menüsü ve kav yönetim asistanı olarak görev yapıyorum.

Akademinin bana ve tüm öğrencilerine en büyük katkısı şarap sektörü çalışanları için büyük önemi olan Uluslar arası şarap ve yüksek alkollü içkiler kurumu WSET’nin programlarının Türkiye’ye getirilmesi ve dilimize adaptasyonunu sağlamaları ve programların WSET’yle de sınırlı kalmaması, konu ve seviye itibariyle geniş bir alana yayılıyor olmasıdır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”