Go to Top

Sıcak Şarap Tarifi

Sizler için hazırlamış olduğumuz sıcak şarap tarifini bu gönderimizde bulabilirsiniz:

TARİFİ:

  • 4 Litre Sek Kırmızı Şarap
  • 1 Litre Beyaz Sek Şarap
  • 50 cc Yüksek Alkollü Brandy
  • 25 cc Vişne Likörü
  • 250-400 g  Şeker (Tatlılığını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 6 Çubuk Tarçın
  • 12 Diş Karanfil
  • 2 Adet Portakal
  •  1 Adet Limon
  • 1 Kaşık Hindistan Cevizi Sütü

HAZIRLANIŞI:

  • 2 şişe kırmızı şarabı bir tencere içine boşaltıp ısıtmaya başlayın.
  • Isınmaya başlayınca içine şekeri ve baharatları ilave edin.
  • Şeker iyice eriyene kadar karıştırmaya ve ısıtmaya devam edin.
  • Şeker eridikten sonra kalan şarapları (beyaz şarap da dahil) ve brandy’i ekleyin.
  • Buradaki önemli nokta; karşımı kaynatmamaya özen gösterin.
  • Tüm karşım ısınınca,ateşi en kısığa alarak, portakal ve limon dilimlerini ekleyip, 1 saat demlenmeye bırakın.
  • Son olarak porselen veya toprak kaplarda sıcak servis edin.