Go to Top

Sıcak Şarap Tarifi

Sizler için hazırlamış olduğumuz sıcak şarap tarifini bu gönderimizde bulabilirsiniz:

TARİFİ:

  • 4 Litre Sek Kırmızı Şarap
  • 1 Litre Beyaz Sek Şarap
  • 50 cc Yüksek Alkollü Brandy
  • 25 cc Vişne Likörü
  • 250-400 g  Şeker (Tatlılığını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 6 Çubuk Tarçın
  • 12 Diş Karanfil
  • 2 Adet Portakal
  •  1 Adet Limon
  • 1 Kaşık Hindistan Cevizi Sütü

HAZIRLANIŞI:

  • 2 şişe kırmızı şarabı bir tencere içine boşaltıp ısıtmaya başlayın.
  • Isınmaya başlayınca içine şekeri ve baharatları ilave edin.
  • Şeker iyice eriyene kadar karıştırmaya ve ısıtmaya devam edin.
  • Şeker eridikten sonra kalan şarapları (beyaz şarap da dahil) ve brandy’i ekleyin.
  • Buradaki önemli nokta; karşımı kaynatmamaya özen gösterin.
  • Tüm karşım ısınınca,ateşi en kısığa alarak, portakal ve limon dilimlerini ekleyip, 1 saat demlenmeye bırakın.
  • Son olarak porselen veya toprak kaplarda sıcak servis edin.

 

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”