Go to Top

Sommelier’lerin Hafızaları Neden Güçlü?

Son yapılan araştırmalara göre ( Frontiers in Human Neurosicence Journal’dan alınmıştır.) master sommelierlerin sürekli olarak gerçekleştirdikleri tadımlar sayesinde koku ve tat hafızalarının daha gelişmiş olduğunu göstermiştir.

Yapılan çalışmada, aynı ortamda “master sommelierler” ve kontrol grubu olarak “sommelier olmayan” bireyler kullanılmıştır. Sonuç olarak beyin, sürekli yapılan tadımları bir egzersiz gibi görmekte ve beyinde özellikle, hafıza ve algı gelişimini sağlayan bölümleri çalıştırdığı ortaya çıkmıştır.

Kaynak: http://www.decanter.com/wine-news/master-sommelier-brains-thicker-study-330911/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”