Go to Top

Sommelier’lerin Hafızaları Neden Güçlü?

Son yapılan araştırmalara göre ( Frontiers in Human Neurosicence Journal’dan alınmıştır.) master sommelierlerin sürekli olarak gerçekleştirdikleri tadımlar sayesinde koku ve tat hafızalarının daha gelişmiş olduğunu göstermiştir.

Yapılan çalışmada, aynı ortamda “master sommelierler” ve kontrol grubu olarak “sommelier olmayan” bireyler kullanılmıştır. Sonuç olarak beyin, sürekli yapılan tadımları bir egzersiz gibi görmekte ve beyinde özellikle, hafıza ve algı gelişimini sağlayan bölümleri çalıştırdığı ortaya çıkmıştır.

Kaynak: http://www.decanter.com/wine-news/master-sommelier-brains-thicker-study-330911/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir