Go to Top

WSET 1. SEVİYE ŞARAP SERVİS PROGRAMI

WSET L1 ServiceTarih: Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek.

Yer: IWSA Sınıf 1

Saat:19.00-21.30 (Toplamda 6 saatlik bir programdır)

Program Dili: Türkçe

Programın  Amacı: Müşterilerin ihtiyaçlarının nasıl belirleneceğini ve karşılanacağını göstermek ve şarap garsonu/sommelier olmak için nasıl bir kariyer gelişimi gerektiğini anlatmaktır.

Ön Koşul: Derse katılımın herhangi bir ön koşulu bulunmamaktadır.

Kimler Katılabilir?

  • Şarap sektöründe çalışan kişiler veya şaraba ilgi duyan herkes,
  • Daha öncesinden 1. Seviye şarap programını veya Şarap ve Yüksek Alkollü İçkilerde 2. Seviye veya 3. Seviye programlarını başarıyla tamamlanmış olması gerekmektedir.

Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

*Kontenjanımız 30 kişiliktir.

1.DERS

1.Sommelierliğe Giriş:

  • Sommelier’in Rolü
  • Sommelier Kariyer Planı

2.Müşteri Servisi

  • Müşteri Servisini ve Önemini Anlamak
  • Servise Hazırlanmak
  • Takım Çalışması Becerileri
  • İletişim Becerileri

3.Şarap Servis Araçları

  • Şarap Servisinde Hangi Araçlar Gereklidir?
  • Kadehler
  • Servis Örtülerini Kullanmak
  • Diğer Temel Bilgiler

2.DERS:

4.Etkili Şarap Servisi

  • Servis Sırası
  • Su Servisi
  • Şarap Şişelerini Açmak: Kapaklar ve Tirbüşonlar
  • Şarap Servisi
  • Şarap Saklama ve Servis Sıcaklıkları
  • Şarabı Önermek

Eğitmenimiz eşliğinde yapılan, uygulamalı servis sınavı, 2. dersin hemen sonunda yapılacaktır.

www.wsetglobal.com
[contact-form-7 id=”4919″ title=”Başvuru Formu_wset1servis”]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”