Go to Top

WSET 2. SEVİYE ŞARAP VE YÜKSEK ALKOLLÜ İÇKİLERDE YETERLİLİK PROGRAMI

Tarih:

  1. Ders: 9 Mayıs 2017
  2. Ders: 10 Mayıs 2017
  3. Ders:16 Mayıs 2017
  4. Ders: 17 Mayıs 2017
  5. Ders: 23 Mayıs 2017
  6. Ders(Sadece Sınav olacak): 24 Mayıs 2017

Yer: IWSA Sınıf 1

Saat: 19.00-21.30 (Toplamda 14 saatlik bir eğitimdir)

Program Dili: Türkçe

Eğitmen: Ayça BUDAK (Ayça BUDAK hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız…)

Programın Amacı: Ana üzüm türleri ve bölgeleriyle başlıca yüksek alkollü içki çeşitlerini anlamaktır.

Ön Koşul: Temel seviyede bir şarap eğitimi almış olmak veya WSET 1. Seviye Programı’nı tamamlamış olmak gereklidir.

Kimler Katılabilir?

  • Şarap ve yüksek alkollü içkiler konusunda temel bilgi seviyesinin üzerine ekleme yapmak isteyen,
  • Sektörde çalışan profesyoneller veya bu sektördeki bilgi birikimini arttırmak isteyenler,
  • Şarap ve yüksek alkollü içkiler konusundaki ilgisini daha üst seviyeye çıkarmak isteyen sektör dışında şaraba ilgi duyan kişiler de ayrıca katılabilmektedir.

Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

*Kontenjanımız 30 kişiliktir. 

1.DERS:

  1. Tadım teknikleri ve yemek-şarap uyumu
  2. Sosyal sorumluluk
  3. Şarabın servisi ve saklanması
  4. Şarabın stilini, kalitesini ve fiyatını etkileyen faktörler
  5. Şarap Üretimi: Beyaz Şarap Yapımı, Kırmızı Şarap Yapımı, Roze Şarap Yapımı
  6. Temel etiket terimleri
  7. Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

2.DERS:

1.Chardonnay

  • Üzümün genel özellikleri
  • İklim etkileri
  • Şarap üretim teknilleri
  • Kupajları
  • Yetiştiği Bölgeler

2.Pinot Noir

  • Üzümün genel özellikleri
  • İklim etkileri
  • Şarap üretim teknilleri
  • Kupajları
  • Yetiştiği Bölgeler

3.Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

3.DERS

Aşağıda verilen üzümlerin yine 2. derste olduğu gibi;

  • Üzümün Genel Özellikleri
  • İklim Etkileri,
  • Şarap Üretim Teknikleri
  • (varsa) Kupajları
  • Yetiştiği Bölgeler başlıkları altında incelenecektir.
  1. Cabernet Sauvignon
  2. Merlot
  3. Sauvignon Blanc
  4. Shiraz/Syrah
  5. Grenache
  6. Riesling
  7. Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

4.DERS:

1.Diğer Beyaz Üzüm Türleri ve Beyaz Şaraplar

  • Pinot Grigio
  • Chenin Blanc
  • Melon Blanc
  • Viognier
  • Albriño
  • Semillon
  • Gewürztraminer
  • Torrontes
  • Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

2.Diğer Siyah üzüm Türleri ve Kırmızı Şaraplar

  • Gamay
  • Beaujolais
  • Tempranillo
  • İtalyan üzüm Türleri
  • Zinfandel
  • Pinotage
  • Carmenere
  • Malbec
  • Konuyla ilgili olarak uygun şarapların tadımı

3.Köpüren Şaraplar

5.DERS:

1.Fortifiye Şaraplar

  • Port
  • Sherry

2.Yüksek Alkollü İçkiler

Damıtma Süreci ve Türleri

Klasik İmbik

Kontinü İmbik

  • Brendi
  • Viski
  • Rom
  • Tekila
  • Votka
  • Cin
  • Likörler

3.Konuyla ilgili olarak uygun şarapların/yüksek alkollü içkilerin tadımı

6.DERS:(SINAV)

50 soruluk test sınavı olacaktır.

Süre: 60dk.

Sınavdan geçer not alan kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü İçkilerde Yeterlilik” Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren en fazla 1 ay  içinde Londra WSET üzerinden iletilir.Sonuçlardan 3 hafta sonrada sertifikalar elimize ulaşmaktadır.

55-69   PASS

70-84   PASS WITH MERIT

85-100 PASS WITH DISTINCTION

www.wsetglobal.com

Ad Soyad:

E-posta:

Telefon:

Mesaj:

Bu formdan sadece WSET 2. Seviye Programı için başvuru yapılır

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”