Go to Top

WSET 3. SEVİYE ŞARAP YETERLİLİK PROGRAMI

Tarih: Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek.(Yılda 1 defa İngiltere’den gelen eğitmen eşliğinde İngilizce olarak düzenlenmektedir.)

Yer: IWSA Sınıf 1

Saat: 09.00-18.00 (Toplamda 54 saatlik bir programdır)

Program Dili: İngilizce

Programın  Amacı: Dünyadaki başlıca şaraplar ve yüksek alkollü içkiler hakkında kapsamlı bir analiz sunmaktır. Öğrenciler, ürün stili ve kalitesini belirmeyi öğrendikleri derinlemesine tadımlardan yararlanırlar.

Ön Koşul: WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü içkilerde Yeterlilik Programı’nı geçer not ile bitirmiş olmak.

Kimler Katılabilir?

  • Hem sektör hem sektör dışından, şaraba ilgi duyanlar,
  • Şarap ve Yüksek Alkollü içkiler alanında profesyonel derecede bilgi birikimine sahip olmak isteyenler,
  • Tat eşiğini profesyonel anlamda geliştirmek isteyenler,
  • Klasik soruları rahatlıkla yanıtlayabilecek İngilizce seviyesine sahip olmak da yine programı tamamlamak adına önemli bir avantajdır.

Kurlar paket program dahilinde olmadığından her bir kur için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.

*Kontenjanımız 30 kişiliktir.

1.DERS:

  • Şarap ve Tüketici
  • Şarap Tadımına Sistematik Yaklaşım
  • Yemek Şarap Uyumu
  • Sarabın Servisi ve Saklanması
  • Kalite, Stil ve Fiyatı Etkileyen Faktörler
  • Asmaların türleri, Çeşitleri ve Anaçları
  • Asmaların Yetiştirilme Koşulları
  • Asma Yönetimi
  • Asmaların Olgunlaşması ve Şarap yapımındaki Başlıca Etkenler
  • Beyaz ve Tatlı Şarap Üretimi
  • Kırmızı ve Roze Şarap Üretimi
  • Şarap Fiyatlarını Etkileyen Faktörler
  • Şarap Etiketleme Terimleri hk.
  • Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

2.DERS:

1.Fransaya Giriş

  • Bordeaux
  • The Dordogne ve Southwest France
  • Burgundy
  • Beaujolais
  • Alsace
  • The Loire Valley
  • The Nothern France
  • The Southern Rhone
  • Southern France

2.Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

3.DERS:

  1. Almanya
  2. Avusturya
  3. Macaristan(Tokaji)
  4. Yunanistan
  5. İtalya’ya Giriş
  6. Kuzey İtalya
  7. İtalya (Merkez)
  8. Güney İtalya
  9. İspanya
  10. Portekiz
  11. Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

4.DERS:

  1. ABD’ye Giriş
  2. California
  3. Oregon, Washington ve New York
  4. Kanada
  5. Şili
  6. Arjantin
  7. Güney Afrika
  8. Avustralya
  9. Yeni  Zelanda
  10. Champagne
  11. Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

5.DERS:

1.Köpüren Şaraplar

  • Köpüren Şarap Üretim  Teknikleri
  • Dünya’daki Köpüren Şarap Çeşitleri

2.Fortifiye Şaraplar:

  • Sherry
  • Port
  • Fortifiye Muskat

3.Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı

6.DERS:

SINAV Sınavı geçen kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 3. Seviye Şarap Yeterlilik Programı” sertifikasına sahip olacaklardır.

TADIM(%30):    2 Şarabın kör tadımını yapmanız istenecektir.

 TEORİ(%70)  :   50 Soruluk test sınavı

                             4 adet kendi içinde ayrıca bölümlendirilmiş klasik soruyu istenilen biçimde cevaplandırma.

*Sınavın herhangi bir bölümünden geçer notun altında kalan kişiler, 2. defa sınava girmek isterlerse, sadece kaldıkları bölümden sınava gireceklerdir. Geçer not alınan bölüm için 2. defa sınava girilmeyecektir.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 2-3 ay sonra Londra WSET üzerinden iletilir.Sonuçların ilanında 1 ay sonra sertifikalar elimize ulaşmaktadır.

55-69   PASS

70-84   PASS WITH MERIT

85-100 PASS WITH DISTINCTION

www.wsetglobal.com

Ad Soyad:

E-posta:

Telefon:

Mesaj:

Bu formdan sadece WSET 3. Seviye Programı için başvuru yapılır

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”