Go to Top

Gastronotun Köşesi-Ayça Budak

Gezginler İçin Mini Şarap Rehberi -1

“Seyahatlerinizde tatmadan dönmemeniz gereken şaraplar”
Eskiden seyahat planları yapılırken müzeler, anıtlar, tarihi mekânlarına göre plan yapılırdı. Yeme içme bunlardan sonra, belki araştırılan bir başlıktı. Günümüzde artık pek böyle değil. Önce yemek ve içecek araştırıyoruz. Hatta neyi yemek ya da içmek istiyorsak seyahat planını ona göre yapıyoruz diyebiliriz. Gitmişken de yeme içmeden artan zamanda müze vb geziyoruz tabii J

Yemek ve içki ziyaret ettiğimiz ülkeyi, ülkenin insanlarını, kültürünü en iyi

Devamını Oku

Buralar Hep Bağlıktı!

“istanbul ‘u sevmezse gönül aşkı ne anlar
düşsün suya yer yer erisin eski zamanlar
sarsın bizi akşamda şarap rengi dumanlar
bir tatlı huzur almaya geldik kalamış’ tan, ah kalamış’tan…” demiş Behçet Kemal Çağlar ve bestelemiş Münir Nurettin Selçuk.

Bana çok anlamsız geliyor İstanbul’u sevmemek. Bazen benim de bıktım bu şehirden dediğim olmuyor mu, oluyor tabii. Ama aynı cümleyi İstanbul’dan bıktım diye kuramam asla. Çünkü bıkılan İstanbul değil; gülümsemeyen insanlar, trafik, kaos, sürekli yükselen binalar…  Bir gün buradan gitmek zorunda kalsam bile tatile buraya gelirim mesela.  O derece tutkunuyum.

Üniversite yıllarımdan beri en sevdiğim hobimdir

Devamını Oku

Rozeler Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey

1.Roze şaraplar en basit tanımıyla siyah üzümlerin kabuklarıyla çok kısa temasıyla (yaklaşık 12-36 saat) üretilen pembe renkli şaraplardır. Tüm siyah üzümlerden roze üretilebilir. Renk tonları pudradan fuşyaya kadar geniş bir yelpazededir.
2.Ülkemizde roze ya da pembe şarap olarak isimlendirilirken, İspanya’da Rosado, İtalya’da Rosato, Almanya’da ve İngilizce konuşulan ülkelerde Rosé olarak tanımlanır.
3.Blush ise farklı bir kategori değildir, yine rozedir.
4.Roze şaraplar tıpkı beyaz ve kırmızılar gibi her mevsim

Devamını Oku

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”