Go to Top

Uzmanlarımız

AYÇA BUDAK

IWSA Müdür Yardımcısı / WSET Onaylı Uzman

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilci olarak başlamış, bu dönemde Altın Tirbuşon Sertifikası’nı almıştır. Daha sonra Kayra Şarapları’nda Şarap Tanıtım ve Eğitim Şefi ve Kayra Wine Center Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Budak, Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir.

Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmış, çeşitli eğitimler vermiştir. Aynı zamanda Uluslararası Wine & Spirit Education Trust Advanced sertifikalarına da sahiptir. Bununla beraber WSET Level 4 Diploma eğitimi almıştır.

 Uzmanlık Alanı:

WSET 1.Seviye Şarap Yeterlik Programı

WSET 1 Yüksek Alkollü İçkiler Yeterlik Programı

WSET 2 Şarap&Yüksek Alkollü İçkiler Programı

 

ÖZGE ERGUN

IWSA Eğitim Sorumlusu / WSET Onaylı Uzman

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümünde lisans ve Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Stratejik Marka Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

2011 – 2015 yılları arasında Kayra Şaraplarında Planlama Asistanı olarak çalışan Ergun, 2015 yılından itibaren IWSA’da Eğitim Sorumlusu olarak görev almaktadır.

Aynı zamanda “Level 3 Award in Wine&Spirits” ve “Mey İçki İç Uzman” sertifikalarına sahiptir.

Uzmanlık Alanı:

WSET 1.Seviye Şarap Yeterlik Programı

MÜMİNE YILDIRIM

WSET Onaylı Uzman

Üniversite eğitimine 1995 yılında Ankara’da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde başladıktan sonra, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Üniversite eğitiminden sonra bir süre bulunduğu Amerika tecrübesinin ardından, 2006 yılında şarap ekipmanları üretim ve ithalatı yapan Gustobar firmasıyla çalıştı. 2007 yılında Kayra Şarapları’nda Şarap Eğitim ve Tanıtım sorumlusu olarak başladığı görevini, 2010 yılında Mey İçki On Trade Kategori Geliştirme Şefi olarak Satış departmanında sürdürdü. 2012 yılından beri de Kayra Ticari Pazarlama departmanındaki görevini şu an Ticari Pazarlama Saha Şefi olarak sürdürmektedir.

Mümine Yıldırım aynı zamanda Uluslararası Wine & Spirit Education Trust Advanced ve Mey İçki İç Uzman sertifikalarına da sahiptir.

Uzmanlık Alanı:

WSET 1.Seviye Şarap Yeterlik Programı

WSET 2 Şarap&Yüksek Alkollü İçkiler Programı

ERTAN ENGİN

Yüksek Alkollü İçkiler, Miksoloji Uzmanı

Ertan Engin, İstanbul Anadolu Turizm ve Otelcilik meslek lisesinde okuduğu 1986-1990 yılları arasında İstanbul Divan Oteli ve Bodrum Halikarnas Disko da barmen olarak çalışmıştır. 1990 yılında bar yöneticisi olarak çalışırken İngiliz uzmanlardan bar eğitimi almıştır.
1996 yılında ismi daha sonra Diageo olan United Distillers’ da OnTrade şefi olarak çalışmaya başlamıştır. 12 yıl süresince Event, On Trade KA ve Eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bu süre içerisinde 8 kez İskoçya’ da viski eğitimi almış ve İskoç Viski Elçisi olmuş, Diageo portföyünde bulunan marka ve kategorilerin de üretim programlarıne katılmış ve içki uzmanı olmuştur.
2008 yılında Türkiye nin ilk bar ve kokteyl eğitimi veren okulu olan ‘Bar Training Center’ ı kurmuş ve 3 yıl süresince Turyid ile sektör çalışanlarına eğitimler vermiştir.

Uzmanlık Alanı:

Yüksek Alkollü İçkiler ve Miksoloji Programları

HAKAN ÜNLÜSOY

Yüksek Alkollü İçkiler, Miksoloji Uzmanı

1993 yılında başladığı meslek hayatına Türkiye’nin önde gelen işletmelerin barboy,barmen,bar sorumlusu ve yöneticilik yaptıktan sonra, 2006 yılında kendi firmasını olan Bigshot Profesyonel Bar Hizmetleri kurarak entertaintment alanına yeni bir kokteyl sunum ve miksoloji farklılığı yaratmıştır.

2006 yılından beri Türkiye’de birçok markanın marka elçiliğini,özel etkinlik sunumlarını,yurtdışı ve yurtiçi organizasyon katılımcılarını profesyonal olarak yetiştirdiği ekibi ile Bigshot firması çatısı altında farklı tatlar sunmaya devam etmektedir.

Halen ekibiyle birlikte kokteyl tasarımları, eğitimler ve barmen buluşmaları yapmaktadır.

Uzmanlık Alanı:

Yüksek Alkollü İçkiler ve Miksoloji Programları

DUYGU BEYPINAR

Yüksek Alkollü İçkiler Uzmanı

İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına Alaşehir Suma Fabrikasında Kalite ve Üretim Sorumlusu olarak başladı.

Burada rakının önemli hammaddeleri olan suma üretimi ve kalitesi hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Tekel döneminden beri rakı üretimi ve kalitesinde önemli rol oynayan uzmanlarla çalışma fırsatı buldu. Bu dönemde duyusal analiz konularında Slovenya, Fransa ve farklı içki kategorileri hakkında Londra’da eğitimler aldı.

Halen Rakı Kalite Sorumlusu görevini devam ettirmekte ve rakı ve duyusal analizler hakkında atölyeleri gerçekleştirmektedir.

Uzmanlık Alanı:

Yüksek Alkollü İçkiler ve Miksoloji Programları

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

- -


“Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir.”